התוספת שתופסת
מדריך מינרלים ללא מרשם רופא
המינרלים הם קבוצה של חומרים אנאורגניים הנדרשים לבניית מרכיבי הגוף השונים ואחראים על תפקודו התקין. לרוב, המינרלים מצויים במזונות בצורת מלחים אנאורגניים או שהם קשורים למולקולות אורגניות.
המינרלים מצויים בכמויות גדולות בחולות, ימים וסלעים. משם הם מגיעים לצמחים, לבעלי החיים וגם לאדם.
תפקידיהם של המינרלים רבים ומגוונים: הם משמשים כאבני בניין של מרכיבי הגוף, שותפים בתהליכים עצביים וכימיים שונים ושומרים על מאזן החומציות, המלחים והנוזלים בגוף.
המינרלים מתחלקים לקבוצות בהתאם לכמות הדרושה לגוף ליום (לפי הגדרות תזונתיות): מינרלים הנדרשים בכמות גדולה (100 מ"ג ויותר), דוגמת נתרן, כלור, אשלגן ועוד; מינרלים הנדרשים בכמות בינונית (1-100 מ"ג), כמו אבץ, ברזל, נחושת ועוד; ומינרלים הנדרשים בכמות קטנה (פחות ממ"ג אחד). אלה האחרונים קרויים יסודות קורט וביניהם ניתן למנות את הבדיל, הכרום, הניקל, הסלניום ואחרים.
מילון המינרלים
אבץ
תפקידים: מהווה מרכיב באנזימים הקשורים בתהליכי בנייה ופירוק של החומר התורשתי ושל ייצור התא; עוזר בריפוי כוויות; תורם לצמיחת העצמות ולהתפתחות איברי הרבייה והמין.
מקורות במזון: קטניות, דגנים מלאים, חלב ומוצריו, דגים, נבטים, שומשום וביצים.
אשלגן
תפקידים: מינרל מתכתי בעל חשיבות בשמירה על מאזן הנוזלים התוך תאי; משתתף במאזן החומציות, האלקטרוליטים והנוזלים בגוף; חשוב במיוחד לתפקוד תקין של השרירים ושל תאי העצב.
מקורות במזון: בננה, צימוקים, חלב ומוצריו, אגוזים, קטניות, תפוח אדמה, בשר, חיטה מלאה, גויאבה, פירות יבשים, תרד, נבטים, עגבנייה, פירות הדר.
ברזל</h2>
תפקידים: לוקח חלק בתהליך ייצור ההמוגלובין בדם; אחראי על העברת חמצן מהריאות לתאי הגוף; מהווה מרכיב באנזימים ובחלבון המשתתף בתהליך הפקת האנרגיה.
מקורות במזון: בשר, דגים, ביצים, ירקות עליים, קטניות, חילבה, שמרי בירה, אגוזים, איברים פנימיים ומזונות מעובדים המכילים תוספת ברזל.
(יש לציין כי ברזל שמקורו מהחי נספג בגוף טוב יותר מברזל המצוי במקור אחר).