הקינוח שיעיף אתכם: כנאפה עם קרמבל פיסטוק

כנאפה עם קרמבל פיסטוק | צילום: אנטולי מיכאלו
כנאפה עם קרמבל פיסטוק | צילום: אנטולי מיכאלו

האיחוד המרגש בין המטבח הערבי-גלילי לבין המטבח האיטלקי הביא לעולמנו את הקינוח האולטימטיבי. תחלקו רגע מתוק במנת שרינג שתרגש אתכם ואת האורחים. אפילו הסברס קפץ לביקור

88 שיתופים | 132 צפיות

 

גם המטבח הערבי וגם המטבח האיטלקי מצטיינים שניהם בעיקר בענייני המתוקים ואין פלא ששילוב בין שני העולמות לא יהיה פחות מגאוני. השף שאדי בשארה ממסעדת ירכא הגלילית עם המתכון שיפנק לכם את הקיץ בטעמים הכי נכונים וכיפים

החומרים ל-5 מנות | בינוני | חלבי

200 גר' חמאה
750 גר' שערות קדאיף
500 גר' גבינת ברינזה
250 גר' גבינת ריקוטה
100 גר' צימוקים
1 כפית קינמון
1/2 ק"ג סוכר
2 כוסות (500 מ"ל) מים
מיץ סחוט מ־1/2 לימון

לקרמבל פיסטוק
1 כוס קמח
50 גר׳ אגוזי פקאן מסוכרים טחונים
50 גר׳ פיסטוק חלבי טחון
1/2 כף חמאה

לקישוט
סברס טרי חתוך, לקישוט (או כל פרי קיצי אחר)

סברס טרי שילך נהדר עם מנת הכנאפה | צילום: אנטולי מיכאלו
סברס טרי שילך נהדר עם מנת הכנאפה | צילום: אנטולי מיכאלו

 

אופן ההכנה

1. מערבבים את מרכיבי הקרמבל ומפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מצננים וטוחנים או שוברים ביד.

3. מחממים מחבת גדולה, ממסים בה את החמאה, מסדרים שכבה עבה ודחוסה של שערות קדאיף.

4. מערבבים את הגבינות עם הצימוקים והקינמון ומסדרים מעל שערות הקדאיף.

5. מטגנים עד שהן מזהיבות.

6. מבשלים את הסוכר במים תוך כדי ערבוב עד שהוא נמס.

7. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך שלוש דקות.

8. הופכים את הכנאפה על צלחת הגשה (כך ששערות הקדאיף כלפי מעלה) ומוזגים את מי הסוכר.

9. מעטרים בקרמבל ובפירות.

כנאפה עם קרמבל פיסטוק | צילום: אנטולי מיכאלו
כנאפה עם קרמבל פיסטוק | צילום: אנטולי מיכאלו

 

מתכונים נוספים של שאדי בשארה שמשלבים בין המטבח הגלילי הערבי לבישול האיטלקי הכפרי:

פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות ועלים
קנלוני שחור ממולא בחציל בלאדי עם ריקוטה
סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים
הפתעה: סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר
מתכון אקלקטי: פיצה־ספיחה עם בשר כבש

אוליבו מתחם דהאר סנטר מול קניון כנעאן כפר ירכא, 04-9804213, 054-3041342

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן