הפתעה: סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר

סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר | צילום: אנטולי מיכאלו
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר | צילום: אנטולי מיכאלו

הפסטה האיטלקית המוכרת מקבלת שדרוג בצורת המטבח הערבי הגלילי, עם נגיעות קלילות של לבנה וזעתר שיעשו לכם טעמים של חופש וילדות. אווירה גלילית בבית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

אצל הערבים נהוג לאכול לבנה וזעתר כל בוקר. שאדי בשארה ממסעדת אוליבו שבירכא הגלילית חיבר את המנה למטבח האיטלקי וגילה שלבנה ופסטה משתלבות נהדר. כך נוצרה מנת סוכריות הפסטה המופלאה, שמקבלת טאץ' אותנטי מרוטב חמאת הזעתר בו היא משתכשכת.

החומרים ל- 5 מנות | בינוני | חלבי

לפסטה
½3 כוסות (500 גר') קמח דורום
4 חלמונים
3 ביצים גדולות
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית

למילוי
1 גביע (250 גר') לבנה
1 כף זעתר יבש

לרוטב
½1 כפיות שמן זית
1 כף זעתר טרי
מצקת ממי בישול הפסטה
3 כפות חמאה
קורט מלח

שאדי בשארה מחבר בין הלבנה והזעתר למטבח האיטלקי | צילום: אנטולי מיכאלו
שאדי בשארה מחבר בין הלבנה והזעתר למטבח האיטלקי | צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

הפסטה
1. מערבבים את מרכיבי בצק הפסטה במיקסר עם וו לישה במשך 12 דקות, עד קבלת בצק אחיד.

2. קורצים מהבצק שלושה כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.

3. מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי הדק ביותר.

4. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 10×7 ס״מ.

5. מערבבים את מרכיבי המילוי, ממלאים כל מלבן בצק וסוגרים לצורת סוכרייה.

6. חולטים את הפסטה במים רותחים במשך 3 דקות.

הרוטב
1. מחממים מחבת על אש גדולה ומרתיחים את שמן הזית, הזעתר ומי הבישול של הפסטה.

2. מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים ומסירים מהאש.

3. יוצקים את הרוטב על הפסטה.

סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר | צילום: אנטולי מיכאלו
סוכריות פסטה במילוי לבנה ברוטב חמאת זעתר | צילום: אנטולי מיכאלו

 

מתכונים נוספים של שאדי בשארה שמשלבים בין המטבח הגלילי הערבי לבישול האיטלקי הכפרי:

הקינוח שיעיף אתכם: כנאפה עם קרמבל פיסטוק
קנלוני שחור ממולא בחציל בלאדי עם ריקוטה
סלט תאנים עם גבינת בושה ואבקת פיצוחים
פילה פרידה אפוי עם סלט עדשים שחורות ועלים
מתכון אקלקטי: פיצה־ספיחה עם בשר כבש

אוליבו מתחם דהאר סנטר מול קניון כנעאן כפר ירכא, 04-9804213, 054-3041342

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן