איך להכין גרנולה מושלמת בבית? כל מה שאתן צריכות לדעת

גרנולה ביתית של הבנות אוהבות אוכל | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
גרנולה ביתית של הבנות אוהבות אוכל | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר

מה, להכין גרנולה בבית? תתפלאו אבל זה ממש לא סיפור. כך תעשו זאת צעד אחר צעד. היתרון הגדול - תוכלו לשלוט בהרכב חומרי הגלם ובמינונים שלהם

88 שיתופים | 132 צפיות

1 ק"ג | 50 דקות | קל | כשר | אוכל בריא

איך מכינים גרנולה?
על שלושה דברים עומדת גרנולה טובה: חיתוך גס של חומרי הגלם, כמות מתונה של סוכר ואפייה איטית בחום נמוך. כשמכינים גרנולה בבית אפשר לשלוט בהרכב חומרי הגלם ובמינונים שלהם. זה גם מבטיח שלעולם לא תיתקלו בביס עם טעם ישן ומעופש. אם רוצים לתת לגרנולה חיים חדשים, מכינים ממנה חטיפים אפויים.

החומרים

300 גרם שיבולת שועל עבה
50 גרם (1/2 כוס) גרעיני חמנייה
50 גרם (1/2 כוס) גרעיני דלעת
30 גרם (3 כפות) קוקוס טחון לא חובה
20 גרם (1 כף) שומשום
60 גרם (1/2 כוס) שקדים פרוסים
100 גרם (1 כוס) שקדים שלמים
75 גרם חמאה בטמפ’ החדר
120 גרם (1/3 כוס) דבש
1 כפית קינמון
40 גרם (½2 כפות) סוכר חום
100 גרם (2/3 כוס) צימוקים
30 גרם (2 כפות) חמוציות ללא סוכר
100 גרם (2/3 כוס) משמשים מיובשים קצוצים גס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, דלעת, קוקוס, שומשום ושני סוגי שקדים.

3. מחממים חמאה, דבש, קינמון וסוכר בסיר קטן על להבה בינונית־נמוכה כ־3 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שהם נמסים ומתאחדים.

4. יוצקים את החמאה המומסת לקערת החומרים היבשים ומערבבים עד שכל הרכיבים נספגים בחמאה.

5. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.

6. אופים כ-40 דקות עד להזהבה. כל 10 דקות מערבבים בעזרת כף עץ.

7. מוציאים מהתנור, מוסיפים מייד פירות מיובשים ומצננים.

8. שומרים עד שבועיים בכלי אטום מחוץ למקרר.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן