טל דואג לזוגיות אבל זה לא מציל את מאיה

טל מדיח את מאיה | צילום מסך "הישרדות" רשת 13
טל מדיח את מאיה | צילום מסך "הישרדות" רשת 13

גל דורשת נאמנות מלאה ומתעקשת על כך בצורה בלתי נסבלת, מרוב קנאה היא עוברת לאיומים. ההדחה של מאיה מוכיחה שאי אפשר לסמוך על אף אחד 

88 שיתופים | 132 צפיות

הפרק של אתמול התחיל ישירות ממלחמת החיים והמוות, טל וסהר, הנמסיס אחד של השני, נלחמים על ביטול השתתפות במשימת וטו. המשימה כוללת הפעם לוח זיכרון וחבלים שצריך לפרום כדי למצוא מפתח שפותח את התיבה, בתיבה קוביות עץ קטנות מהם צריך להרכיב שתי מילים.

אז מה באמת יקרה בפרק – האם מאיה תודח? אבל בינתיים המשחק מתקדם ראש בראש, שני הבנים עובדים במהירות מטורפת. אבל סהר זוכה כי טל כל הזמן, לדבריו, מודאג ממה הולך לקרות עם מאיה.

והנה לחלק הכי חשוב במשימה – השיחה. סהר מודיע לטל שכולם הולכים להצביע כדי להדיח את מאיה. טל מרחיק לכת וחושב מה יקרה כשיצפו יחד עם מאיה בפרק הזה. איזה מענטש. תכלס הוא דואג לזוגיות שלו עוד לפני שהתחילה. 

חוזרים לשבט. טל נותן את כל תשומת הלב שלו למאיה, גל מתחילה לדאוג לטל וקייסי כמובן על הקטע של רגשות אשם. "מאיה בטח לא יודעת", היא אומרת. נו באמת. היא לא שמה לב איך כולם מסתכלים עליה כאילו היא חולה סופנית או משהו כזה.

ומאיה? מאיה מתגעגעת הביתה ודואגת לטל, כי קשה לו. נפש עדינה ויפה שמסכים להדיח אותה. גם אלית, כמובן, מבואסת על ההדחה, היא מרגישה שההדחה הולכת להפריד בין האוהבים הצעירים. עוד חמש דקות של סבל ועצב על אהבה, ואז טל, סוף סוף, מסכם את זה "אם הייתי יודע, לא הייתי מתאהב כאן על האי".

>>> כל מה שקרה בהישרדות

תודה רבה, נעבור סוף סוף למשימת הווטו בהקלה רבה. סהר קובע שאבירן לא לוקח חלק במשימת הווטו. אבירן מזכיר שזה בהסכמה עם סהר, כדי להדיח את מאיה, מבלי שהיא תחשוש ממשהו. 

משימת הווטו דווקא כיפית, מזכירה הוקי שולחן, עם החלקת אריחי קרמיקה לאורך השולחן וקליעה לחריץ של "קלפים" קרמיים. אחרי זה יש למקם את הקלפים על המאצ'טה ולעבור כמה מכשולים. ואז מסתבר שמאיה בטוחה שאבירן הולך להיות מודח ולא ממש ממהרת לאנשהו.

גל רוצה את המקום בשלב השני, למרות הכאבים והפצעים מהמשימה הקודמת ובהחלט "אחר כך יהיה לה זמן פציעות", לדבריה. אבל מאיה עוקפת אותה ומגיעה אחרונה לשלב השני של המשימה!

>>> ריאיון השער עם מאיה קיי: "מספיק שמישהו יזרוק לי מבט או משפט לא נעים, אני אתקפל וארגיש לא טוב עם עצמי"

והנה מגיע השלב השני וסהר – כנראה שמשחק לו המזל – הוא שוב זוכה, הפעם במשימת הווטו. והוא גם נותן לקייסי לנפץ את שני האריחים האחרונים של סוף המשחק.

עכשיו נשארה רק מועצת השבט. טל מתוודה בפני גל וסהר. מסביר שלא יכול לשים את השם של מאיה. סהר מבין, אבל לגל זה לא מספיק. גל דורשת נאמנות מלאה והיא מתעקשת על כך בצורה בלתי נסבלת. כולם מבינים, רק היא לא. אכולת קנאה היא עוברת לאיומים. 

מועצת השבט. המושבעת הטרייה נטשה מתקבלת במחיאות כפיים. אבירן מכה על חטא הפרידה ממנה, וכמובן גל מוסיפה כמה מילים על זה שסוף סוף אבירן הוא של כולן. מעניין, אז מה שמותר לאבירן, אסור לטל?

אבל הנה נטשה מוציאה את הכעס שלה: לא הספיק לחברי השבט את כל מה שהיא עשתה למען השבט (ובאמת, עשתה מלא) ועדיין הם לא רצו אותה בגמר. הפיצוץ בלתי נמנע כמעט, מזל שדורין לוקחת את זכות הדיבור והמצב הנפיץ נרגע קצת.

מי מהשורדים הוא "שוודי", כלומר שומר על הניטרליות במהלך ההדחות? רגע לפני ההצבעות מתחילה שוב הסערה והנה, גיא זו-ארץ פותח את זה בעצמו ומברך את מאיה וטל על שבוע של זוגיות על האי. האם הם מערבים רגשות במשחק? בזמן שמאיה וטל ממלמלים, סהר מדבר על הרגשות שהשתלטו עליו בהדחה של ספיר. בקיצור, משפיע, אלא מה.

>>> טניה לאורן: "לא ידעתי על מי לסמוך. זה כאב לי מאוד"

זוכרים את הפסגה של אבירן ואלית? ואת הפתק שהם כבר הכניסו לתוך  קופסת ההצבעות? המנחה מגלה למאיה שזה השם שלה. אבירן מקבל את צמיד הווטו ולא יוכל להצביע. למען האמת, למה סהר לא קרקע את טל? זה היה פותר כל כך הרבה!

ההצבעה מתחילה בשקט מותח במיוחד. כולם חוץ מאבירן מניחים את הפתק בכד. הקראת התוצאות לא משאירה מקום לטעות. מאיה מודחת. מספסל המושבעים נשמעת קריאה "איזה בוגדים!". מאיה מבעירה את אבן הגורל, השורדים מפנים את המבטים. אבן הגורל נשרפה, למרות שבאמת הגיע הזמן לגלות כבר למי יש אבן שלא תישרף (יש כזה?).

נאום הפרידה של מאיה הופך לנאום של טל. "עכשיו אתם כבר לא יכולים להאמין לאף אחד", מסכמת מאיה. זהו. עד המועצה הבאה.