החטיף המושלם: כך תכינו דוריטוס ביתי ממכר ובריא

דוריטוס עדשים ושיבולת שועל של רינת צדוק |צילום: שני בריל
דוריטוס עדשים ושיבולת שועל של רינת צדוק |צילום: שני בריל

מתברר שאפשר להכין חטיף מזין ללא שומן, חומרי טעם וריח. אפשר גם לגוון בתבלינים או לוותר עליהם לגמרי. כך או כך הצנצנת תתחסל תוך יומיים

88 שיתופים | 132 צפיות

צנצנת בינונית | חצי שעה | קל | כשר | אוכל בריא

החומרים

1 כוס עדשים כתומות טחונות לאבקה
1 כוס שיבולת שועל טחונות לאבקה
1/2 כפית זרעי כמון כתושים
1/2 כפית גרגרי כוסברה
1 כפית מלח ים אטלנטי או מלח הימלאיה
1/2 כפית אבקת שום אורגנית (להשיג בחנויות טבע)
1 כפית פפריקה
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כוסות מים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים שלוש תבניות תנור בנייר אפייה (אם אין אופים בשני מחזורים).

2. מערבבים את כל המרכיבים לבלילה בסמיכות של בלילת פנקייק ומחלקים ל־3 תבניות. מורחים את הבלילה בעזרת פלטה, מנענעים את התבנית בעדינות לפיזור אחיד ואופים כ־10 דקות.

3. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל־160 מעלות. חותכים את הדוריטוס למשולשים או מעוינים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, מחזירים לתנור ואופים 15־20 דקות. מוציאים חתיכה אחת ובודקים: אם היא יבשה, פריכה ובגוון זהוב עדין מוציאים מהתנור. אם לא אופים עוד 2־3 דקות.

4. מאחסנים בצנצנת אטומה עד 5 ימים. אם הלחות פוגעת במרקם מייבשים בתנור פעם נוספת ב־150 מעלות כמה דקות.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן