דג פרידה עטוף ומבושל בעלי כרוב ויין רוזה

דג פרידה עטוף בעלי כרוב עם תבשיל של כרוב סגול ביין רוזה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
דג פרידה עטוף בעלי כרוב עם תבשיל של כרוב סגול ביין רוזה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל

רן שמואלי קטף לנו תוצרת טריה ויצר לנו מתכון מופלא לדג פרידה עטוף בעלי כרוב עם תבשיל של כרוב סגול ביין רוזה. חלק מסדרת מתכונים של ארוחה טרייה מהשדה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

נאספנו השכם בבוקר במתחם ה-Farm to Table של מושב משמרת, ויצאנו עם השף רן שמואלי אל השדות לקטוף את מה שהאדמה הציעה. התוצאה: ארוחה קלילה שמתאימה לכלל הזדמנות שבה מתיישבים עם אנשים אהובים מסביב לשולחן אחד. מהשדה לצלחת – בליי תחנות ביניים.

הסוד של המנה הזו הוא בצליית הדג הגדול בשלמותו כשהוא עטוף בעלי הכרוב ששומרים על עסיסיותו. את הדואט החגיגי משלים תבשיל כרוב אביבי ביין רוזה. כדאי לקנות שני בקבוקים וללוות את המנה בבקבוק של רוזה צונן, ואפשר גם להגיש את היין בקנקן עם מעט עשבי תיבול טריים ופירות קיץ.

 

עוד מתכונים מבית השף רן שמואלי שירכיבו לכן ארוחה קלילה וטרייה מהשדה:
סלט קישואים חם-קר
ירקות צלויים בטאבון
מאפה עלים וגבינה 
פירות קיץ צלויים בשמן זית וברנדי

 

החומרים ל- 6-8 מנות  |  בינוני  |  פרווה

לתבשיל

2 ראשי כרוב סגול גדולים
3 ראשי שום קטנים, חצויים לרוחב
עלה דפנה
1/3 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי
1 בקבוק יין רוזה

לדג

דג פרידה טרי, שלם, במשקל 2 ק"ג
6 שיני שום קלופות
1 צרור תימין
מלח ים אטלנטי
שמן זית

אופן ההכנה

התבשיל

1. מסירים מראשי הכרוב את העלים החיצוניים ושומרים אותם בצד לעיטוף הדג.

2. קוצצים את הכרוב לרצועות.

3. מכניסים את רצועות הכרוב, ראשי השום החצויים, עלה הדפנה ושמן הזית לסיר ברזל כבד.

4. ממליחים. מוזגים את בקבוק היין לסיר, ומכסים.

5. מבשלים כשעתיים על אש נמוכה, או מכניסים לתנור בחום 180 מעלות.

6. מערבבים מדי פעם.

הדג

1. חותכים מעלי הכרוב ששמרנו את העורק המרכזי כדי להקל על הקיפול.

2. חולטים את העלים במים רותחים למשך כ־5 דקות.

3. מכניסים לבטן הדג את שיני השום הקלופות ואת צרור התימין.

4. ממליחים את הדג ומזליפים עליו שמן זית.

5. עוטפים את הדג בעלי הכרוב החלוטים וקושרים בחוט שמשון או, אם אתם סבלנים, בגבעולים ארוכים של כרישה.

6. מכניסים לתנור לוהט שחומם מראש (200 מעלות) למשך כ־45 דקות.

7. מגישים את הדג בשלמותו ובוצעים ממנו נתחים מול האורחים, לצד תבשיל הכרוב.

דג פרידה עטוף בעלי כרוב עם תבשיל של כרוב סגול ביין רוזה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל
דג פרידה עטוף בעלי כרוב עם תבשיל של כרוב סגול ביין רוזה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: תמי סגל