גראטן ירקות שורש

מתכון לגראטן ירקות שורש שאפשר להכין מירק אחד, משילוב של כמה ירקות או מכל מה שאתם מוצאים במקרר. תוספת של גבינות מיוחדות או חזה אווז מעושן יהפכו את המעדן הזה לשיחת השולחן

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר

מצרכים:

ל-8 מנות:

  • 300 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף.
  • 300 גר' בטטה קלופה.
  • 300 גר' תפוח אדמה, קלוף.
  • 1 בצל גדול, קלוף.
  • 1 כוס שמנת 15% (250 מ"ל).
  • 2 שיני שום, כתושות.
  • 3 כפות עלי מרווה, קצוצים.
  • קורט פלפל לבן.
  • 1 כפית מלח שטוחה.
  • חמאה לשימון התבנית.

אופן ההכנה:

פורסים את הירקות לפרוסות דקות בעובי 2 מילימטרים ומעבירים לקערה.

מוסיפים את התבלינים ומחצית מכמות השמנת ומערבבים היטב.

מעבירים את הירקות לתבנית משומנת בחמאה ויוצקים את יתרת השמנת על פני הירקות.

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 30 דקות.

מסירים את הרדיד ואופים 30 דקות נוספות, עד שפני הגראטן מזהיבים ומזלג חודר בקלות את שכבת הירקות.

לגיוןן: אפשר להעשיר את תערובת השמנת ב-1/3 כוס גבינה קשה חריפה (רוקפור למשל), או בקוביות חזה אווז מעושן. יש לזכור להפחית מכמות המלח, כיוון שבתוספת הגבינה או הבשר יש מליחות.