המתכון לעוף המושלם של בר רפאלי

בר רפאלי | צילום: LUK BENIES/AFP via Getty Images
בר רפאלי | צילום: LUK BENIES/AFP via Getty Images

בר רפאלי פינקה את עוקביה באינסטגרם במתכון פשוט לעוף מנצח. היינו חייבות לנסות אותו בעצמנו

88 שיתופים | 132 צפיות

הימים ימים קשים. כולם בבית, כולם רעבים כל הזמן, וכמה אפשר להכין שוב ושוב אותם דברים? בגלל זה הופתענו ושמחנו מאוד לגלות אתמול בסטורי של בר רפאלי מתכון שלא הכרנו לכרעי עוף, שנראה הכי ביתי וטעים.

>> למה עצבנה בר רפאלי את הגולשים?

העוף של בר רפאלי | צילום מסך מהאינסטגרם
העוף של בר רפאלי | צילום מסך מהאינסטגרם

נכון שלא מדובר בגורמה ואפשר היה אולי לוותר על חלק מהמרכיבים (אבקת מרק, בר? סירייסלי?), אבל בואו, זה לא שהתפריט שלכם בימים אלה נראה יותר טוב. וגם אפשר היה לוותר על ההערה הפולנית לגבי תרומת המענק שקיבלנו מהמדינה על הילדים ("אני מקווה שכל כך הרבה קופצים כמו בבקשה המתכון גם תרמו את מענק הקורונה!"). אנחנו מסיקות מהמשפט הזה שאת תרמת את המענק, וזה נהדר ונפלא, בלי ציניות, אבל לא כולם יכולים להרשות לעצמם לוותר עליו. אבל נעזוב את זה. אנחנו בימי חג ובאנו להרים, אז קבלו את המתכון לעוף של בר רפאלי, עם כמה הערות והצעות שלנו.

המתכון לעוף של בר רפאלי | צילום מסך מהאינסטגרם
המתכון לעוף של בר רפאלי | צילום מסך מהאינסטגרם

מתכון לעוף בתנור א-לה בר רפאלי

המצרכים:
*
כרעיים של עוף
* ירקות חתוכים לחתיכות גדולות: תפו"א, בטטה, קלחי תירס, בצל, שום, פטריות, עגבניות, גזר
(הערת המערכת: זה לא באמת משנה, אתם יכולים לשים שם את כל הירקות שיש לכם במקרר, במיוחד כאלה שכבר ידעו ימים יפים יותר)
* תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, אבקת מרק, תבלין גריל עוף, פלפל שחור
(הערת המערכת: כמובן שאפשר להפחית או להוסיף לפי הטעם)
* טימין
* שמן זית
* סויה

אופן ההכנה:
1. שמים את העוף והירקות בסיר שמתאים לתנור.
2. מערבבים את שמן הזית והסויה עם התבלינים ועם מים רותחים ושופכים על העוף והירקות.
3. מפזרים מעל כמה ענפי טימין.
4. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לשעתיים בטמפרטורה של 200 מעלות (הערת המערכת: בר שמה את התנור על טורבו, אבל בכל מקרה יש שוני בין תנורים שונים, אז תבדקו כשמתחיל להיות ריח טוב בבית).
5. אחרי שעתיים פותחים את המכסה וממשיכים עוד קצת בלעדיו.
6. מעבירים את התנור למצב גריל ונותנים לתבשיל עוד חצי שעה, כדי שיקבל צבע יפה מלמעלה.

בתיאבון!

הערות ושדרוגים:
– אפשר להתחיל בטיגון בצל וגם לטגן קצת את העוף מכל הצדדים לפני שמוסיפים לסיר את שאר המרכיבים.
– אפשר גם בלי עוף! זה יעבוד מצוין גם רק עם ירקות.
– אפשר גם להוסיף עוד עשבי תיבול ו/או קצת כמון וכורכום ולוותר על אבקת המרק ועל תבלין הגריל עוף.

>> לעוד מתכוני עוף בתנור

שיהיה לכולם המשך חג שמח ואנחנו פונות מכאן בקריאה נרגשת לבר רפאלי – תני לנו עוד מתכונים!