שילוב גאוני: בראוניז שוקולד טחינה שאי אפשר להפסיק לאכול

שידוך משמיים. בראוניז שוקולד טחינה של שרית נובק | סטיילינג: שרית נובק, צילום: דן לב
שידוך משמיים. בראוניז שוקולד טחינה של שרית נובק | סטיילינג: שרית נובק, צילום: דן לב

מתכון קליל לעוגיות בראוניז מושלמות שמכינים בקלות עם השילוב המנצח - שוקולד וטחינה. וואו, לא תאמינו כמה שזה טעים

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית בגודל 20*30 ס"מ | 40 דקות + צינון | קל | כשר | אפייה

שוקולד וטחינה הם שילוב מנצח – כאן בעוגיות נהדרות שמכינים בקלילות: משטחים בתבנית וחותכים לקוביות בראוניז מזרח תיכוניות.

החומרים

50 גרם חמאה מומסת
180 גרם (3/4 כוס) טחינה גולמית
150 גרם (3/4 כוס) סוכר קנים (אפשר להחליף בסוכר חום בהיר או לבן, אבל לא דמררה)
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 ביצה L בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
1 קורט פתיתי מלח מאלדון

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה, טחינה ו־2 סוגי סוכר 2־3 דקות. מוסיפים ביצה, מלח ותמצית וניל ומעבדים לאיחוד.

3. מערבבים בקערה נפרדת קמח וסודה לשתייה, מוסיפים לתערובת ומערבבים להטמעה. מוסיפים שוקולד מריר קצוץ ומערבבים קלות.

4. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. אופים 25־30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים עד התייצבות.

5. חותכים לריבועים ומפזרים מלמעלה פתיתי מלח.

למתכוני עוגיות טחינה נוספים היכנסי לאתר "השולחן"