רוצים ליהנות מארוחה גלילית מיוחדת שיבשל עבורכם רועיקי "המנור"?

שיפודי חלומי, דבש ועלי גפן | צילום: נמרוד סונדרס
שיפודי חלומי, דבש ועלי גפן | צילום: נמרוד סונדרס

המיזם הקולינרי EatWith מזמין אתכם לארוחה גלילית בהשראת עשבי תיבול מקומיים שיבשל לכם רועיקי "המנור". מספר המקומות מוגבל

88 שיתופים | 132 צפיות

 

אם בא לכם להתענג על פריקי מנצרת וחצילים מוואדי ניסאנס או לטעום פילה דג ים צלוי בתנור עם שושברק מלוחיה וגבינת טבור לצד חלות שומשום משובחות, אז זה הזמן להזמין מקום לארוחה הייחודית שיכין לכם רועיקי "המנור" בביתו כחלק מסדרת ארוחות גליליות מיוחדות של משק צוריאל בשיתוף המיזם הקולינרי EatWith.

הארוחה של רועיקי כולה בהשראת עשבי התיבול הגליליים ותתקיים ב-18.8 (חמישי) ומספר המקומות מוגבל, אז כדאי להזדרז ולהבטיח את מקומכם.

עד אז, שיתף אותנו רועיקי במתכונים קיציים ואף משכרים שכיף להכין באוגוסט.

בולגרית גלילית ערק מלפפונים וקצח

בולגרית גלילית, ערק, מלפפונים וקצח | צילום: נמרוד סונדרס
בולגרית גלילית, ערק, מלפפונים וקצח | צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים ל-4-5 מנות

1 חבילה (250 גרם) בולגרית גלילית 24% של משק צוריאל
60 מ״ל (1/4 כוס) ערק
2 כפות שמן זית
2 מלפפונים טרי ומוצק
1 כפית שטוחה זרעי קצח
1/4 כפית סומק

אופן ההכנה

1. פותחים את אריזת הבולגרית, מרוקנים את המים (את הגבינה משאירים בפנים כמובן) וממלאים מים חדשים במקומם (מים מינרלים או מים מהברז).

2. מעבירים למקרר ומשהים חצי שעה (המהלך מפחית את המליחות של הגבינה).

3. מוציאים את הגבינה מהמים לקערה ומועכים עם מזלג למרקם רך יותר (כמו פירה גס).

4. מוסיפים את הערק ושמן הזית ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מים ו/או ערק לפי הצורך.

5. חוצים את המלפפונים לאורכו. מנקים עם כפית את הגרעינים. פורסים את צאי המלפפון למקלות דקים באלכסון.

6. בעזרת 2 כפות גדולות יוצרים מתערובת הגבינה צורה אליפטית מאורכת (כמו פוטבול קטן) ומניחים במרכז צלחת הגשה.

7. מזלפים שמן זית מסביב, מניחים את המלפפונים על הגבינה כך שיפלו בחלקם על הצלחת. מפזרים קצח וסומק ומגישים.

שיפודי חלומי, דבש ועלי גפן

שיפודי חלומי, דבש ועלי גפן | צילום: נמרוד סונדרס
שיפודי חלומי, דבש ועלי גפן | צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

1 חבילת חלומי משק צוריאל
1/2 כוס קמח
2 כפות שמן זית
15 – 18 עלי גפן קטנים וטריים
3 כפות דבש
1/2 כפית צ׳ילי גרוס יבש
1 כפית מיץ לימון
15 – 18 עלי פטרוזיליה יפים ומופרדים
15 – 18 שיפודי יקיטורי, או קיסמים

הוראות הכנה

1. לפרוס את גבינת החלומי לקוביות של 2 ס״מ * 2 ס״מ * 1 ס״מ ולקמח קלות.

2. לחמם מחבת ולצרוב את החלומי בשמן זית מכל הצדדים עד הזהבה.

3. לערבב בקערה דבש, צ׳ילי ולימון.

4. לקטום את הגבעול של עלי הגפן בעדינות, שלא יקרע העלה.

הגשה

1. מניחים את עלי הגפן על הצלחת ועל כל עלה מניחים קוביית גבינה, משפדים ומזלפים מעט מהדבש החריף שהכנו. מקשטים בעלה פטרוזיליה.

רועיקי "המנור" מזמין אתכם לארוחה גלילית בהשראת עשבי תיבול מקומיים | צילום: נמרוד סונדרס
רועיקי "המנור" מזמין אתכם לארוחה גלילית בהשראת עשבי תיבול מקומיים | צילום: נמרוד סונדרס