מתי בפעם האחרונה שף בישל עבורכם ארוחה מיוחדת?

עוגת סולת רכה עם רוטב פיסטוק, קצפת בהרט ונוגטין פיסטוקים במי זהר | צילום: נמרוד סונדרס
עוגת סולת רכה עם רוטב פיסטוק, קצפת בהרט ונוגטין פיסטוקים במי זהר | צילום: נמרוד סונדרס

המיזם הקולינרי EatWith מזמין אתכם לסדרת ארוחות גליליות מפתיעות עם מיטב השפים, כשאת הראשונה יארחו השפית מרב דוידסון ובן זוגה זיו סויסה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הארוחה הראשונה תערך ב-16.8 (שלישי) בביתם של השפית מרב דוידסון ובן זוגה זיו סויסה, אלו הכינו עבורכם ארוחה גלילית אינטימית אך מפוארת בהשראת תבלינים גליליים, ומבלי להרוס את כל ההפתעות שיחכו לכם בערב המיוחד, משתפת אתכם מרב בשני מתכונים שיוגשו בארוחה.

 

סשימי טונה אדומה, טוויל אורז מותפח, גבינת שמנת בקר וסומק

סשימי טונה אדומה, טוויל אורז מותפח, גבינת שמנת בקר וסומק | צילום: נמרוד סונדרס
סשימי טונה אדומה, טוויל אורז מותפח, גבינת שמנת בקר וסומק | צילום: נמרוד סונדרס

 

מרכיבים ל-5-6 מנות

300 גרם פילה טונה טרייה איכותית, פרוסה לנתחים בגודל ביס (עובי 1/2 ס"מ)
100 גרם גבינת בקר משק צוריאל
מעט סומאק

לדפי האורז
3 דפי אורז גדולים
שמן קנולה לטיגון עמוק

לסלט
2 חבילות עלי מיקרו, למשל: רשאד, כוסברה, פטרוזיליה או רוקט
לתיבול: שמן זית, מלח (עדיף מלח ים), מיץ לימון טרי

אופן ההכנה

לגבינה:
מערבבים את הגבינה עם סומאק.

מכינים את סלט העשבים:
שמים את עלי המיקרו בקערה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

לדפי האורז:
1. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. כשהשמן חם מניחים דף אורז ומטגנים לכמה שניות עד שהוא מתנפח. מטגנים באופן זה את כל דפי האורז, ומניחים על נייר סופג.

2. על כל צלחת מניחים את פרוסות הסשימי (בערך 50 גרם למנה) ומתבלים בעדינות בשמן זית, מלח ים וכמה טפטופי לימון.

3. לצד כל פרוסה מניחים מהגבינה המתובלת וסלט עשבים.

4. שוברים שברים יפים מדף האורז ומניחים בין המרכיבים שעל הצלחת.

*את דף האורז יש להכין רגע לפני הגשת המנה, שכן הוא מאבד מהפריכות שלו תוך זמן קצר.

 

עוגת סולת רכה עם רוטב פיסטוק, קצפת בהרט ונוגטין פיסטוקים במי זהר

עוגת סולת רכה עם רוטב פיסטוק, קצפת בהרט ונוגטין פיסטוקים במי זהר | צילום: נמרוד סונדרס
עוגת סולת רכה עם רוטב פיסטוק, קצפת בהרט ונוגטין פיסטוקים במי זהר | צילום: נמרוד סונדרס

 

10-12 מנות, תבנית בגודל 20X30 או תבניות סיליקון אישיות עם שקע

לעוגת הסולת
460 גרם (1/4 2 כוסות) סולת
160 גרם (1 כוס+כף) קמח לבן
12 גרם (כפית) א. אפיה
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
300 גרם חמאה מומסת
180 גרם יוגורט עיזים משק צוריאל

לסירופ
200 גרם סוכר
200 גרם מים
4 טיפות תמצית מי זהר

לנוגטין פיסטוק
70 גרם גלוקוזה
70 גרם אבקת סוכר
70 גרם חלב
70 גרם פיסטוקים, קלופים וגרוסים
2 טיפות תמצית מי זהר

לרוטב פיסטוק
150 גרם (1/2 כוס+2 כפות) חלב
150 גרם (1/2 כוס+2 כפות) שמנת מתוקה
שני חלמונים
25 גרם (2 כפות) סוכר
25 גרם קרם פיסטוק FABBRI (ניתן למצוא בחנויות מוצרי קונדיטוריה)

קצפת בהרט
300 גרם (1/4 1 כוסות) שמנת מתוקה
15 גרם סוכר
קמצוץ בהרט

אופן ההכנה

לעוגה

מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן על האש מביאים את הסוכר והמים לסף רתיחה, מערבבים ומודאים שהסוכר נמס. מורידים מהאש, מוסיפים תמצית מי זהר, מערבבים, מעבירים לכלי נוח למזיגה ומעבירים למקרר.

1. מחממים תנור ל180 מעלות.

2. מערבבים בקערה גדולה את הסולת, הקמח, הסוכר ואבקת האפייה עד שהתערובת היבשה אחידה. מוסיפים את החמאה והיוגורט ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה (אפשר עם הידיים, אין צורך להשתמש במיקסר).

3. מעבירים לתבנית מלבנית (גודל 20X30 או דומה) או אל תבניות סיליקון (כמו בתמונה) ואופים 30-40 דקות, או עד לקבלת צבע זהוב כהה.

4. כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ. מכסים בניילון נצמד ומשהים שעה.

5. לאחר הצטננות אפשר לשחרר את העוגות מהתבנית/תבניות ולשמור בקופסא סגורה ל3 ימים.

6. מומלץ לחמם אותה קלות לפני הגשה.

לנוגטין
1. מחממים תנור ל175 מעלות.

2. בסיר קטן ממיסים יחד את הגלוקוזה, אבקת הסוכר והחלב, מערבבים כל הזמן עד שמקבלים מסה אחידה.

3. מוסיפים לתוך הסיר את הפיסטוקים ומי זהר ומערבבים.

4. שופכים את המסה על תבנית מרופדת במשטח סיליקון.

5. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות. מקפידים להציץ בתנור פעם בכמה דקות כדי לודא שמזהיב יפה ולא נשרף. מוציאים מהתנור כשיש משטח קרמל זהוב. מוציאים מהתנור ונותנים לנוגטין להצטנן לטמפרטורת החדר. לא נוגעים בו עד שהתקרר.

6. שוברים לחתיכות נאות עם הידיים ושומרים בכלי אטום עד 4 ימים.

לרוטב
1. בקערת נירוסטה טורפים את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים את שאר המרכיבים וטורפים היטב.

2. מניחים את הקערה מעל סיר קטן ובו מים מבעבעים מעל להבה בינונית-נמוכה.
מבשלים את הרוטב וטורפים מידי פעם עד שהרוטב הסמיך קלות. מורידים מהאש ומעבירים למקרר.

3. את הרוטב מכינים ביום ההגשה, ניתן כמה שעות מראש.

לקצפת
1. מקציפים את כל המרכיבים יחד במיקסר בערך 4 דקות על מהירות גבוהה או עד שהתקבלה קצפת יציבה. את הקצפת מכינים רגע לפני ההגשה.

להרכבת המנה
1. בקערה שמים מעט מהרוטב. מעל מניחים חתיכת עוגה, ומעליה מזלפים יפה קצפת ומניחים את הנוגטין.

2. מגישים מיד.