עוגיות שף: המתכון המושלם של דיוויד פרנקל לביסקוטי פיסטוק

ביסקוטי פיסטוק של שף דייוייד פרנקל | צילום: אילון פז
ביסקוטי פיסטוק של שף דייוייד פרנקל | צילום: אילון פז

השף המוערך דיוויד פרנקל ("פרונטו") מגלה איך להכין עוגיות ביסקוטי טריות וריחניות ממש כמו באיטליה, פלוס טוויסט מטריף של פיסטוק

88 שיתופים | 132 צפיות

20-30 יחידות | 50 דקות | קל | כשר | אפייה

הפטנט של דייוויד: אופים אפייה ראשונה ומקפיאים את הכיכר החצי-אפויה. ההמלצה שלנו: הכפילו את הכמויות ושמרו לעצמכם כיכר חצי-אפויה לשעת הצורך.

החומרים

140 גרם סוכר
2 ביצים בגודל S
200 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
75 גרם פיסטוקים טבעיים קצוצים גס
קורט מלח

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מחממים סוכר וביצים בסיר תוך כדי טריפה על להבה נמוכה כ-2 דקות עד לקבלת בלילה סמיכה. מורידים מהכיריים.

3. מערבבים קמח עם אבקת אפייה, פיסטוקים ומלח בקערה. יוצקים עליהם את בלילת הביצים שהסמיכה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק.

4. מניחים את הבצק בתבנית, מרטיבים את הידיים ומעצבים כיכר מוארכת.

5. אופים 35-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב בהיר. מניחים להצטנן לטמפ’ החדר. בשלב זה אפשר להקפיא את הכיכר עד השימוש.

6. מעלים את טמפ’ התנור ל-180 מעלות.

7. פורסים את הכיכר לפרוסות דקיקות בעובי כ-2 מ”מ בסכין לחם משונן. מניחים את הפרוסות על רשת או בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

8. אופים כ-6 דקות עד לקבלת גוון חום-זהוב.

למתכוני ביסקוטי נוספים היכנסי לאתר "השולחן"