סרט בורקס: איך להכין מאפה שבלול תרד וגבינות?

תרד וגבינה זה כמו לחם וחמאה או כמו המבורגר וצ'יפס - שילוב טעמים מנצח שאי אפשר עליו. שי לי ליפא מגלה את המתכון הסודי שלה לבורקס הכי כיפי שיש
3 שבלולים בינוניים | 1 שעה | קל מאוד | מאפים מלוחים | כשר
תמיד היתה זיקה בין צורת הבורקס למלית: משולשים לגבינה, מרובעים לתפוח אדמה ומגולגלים לתרד. היום זה אפילו מעוגן בחוק מטעם הרבנות (כדי ששומרי הכשרות לא יתבלבו בין בורקס חלבי לבורקס פרווה). בשבתות אצל סבתא וסבא בני הדודים שלי אכלו רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים עם התרד.
החומרים
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס מופשר לילה במקרר
למלית
2 כפות שמן זית
400 גרם עלי תרד טריים ללא גבעולים קצוצים גס
3/4 קוביה (180 גרם) גבינת פטה כבשים מפוררת גס
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס
אגוז מוסקט טחון טרי
פלפל שחור גרוס
לציפוי
1 ביצה טרופה
1 כף מים
קצח
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים היטב.
2. סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים באגוז מוסקט ופלפל ומערבבים.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
ממלאים, מעצבים ואופים
4. פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-3 מלבנים בגודל 25×31 סמ. מניחים שליש מלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן ומגלגלים לרולדה. סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט. מלפפים את הרולדה לשבלול לא מהודק (כדאי להשאיר לבצק מקום לתפוח ולהיאפות).
5. מניחים את השבלולים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. טורפים ביצה עם כף מים, מברישים את המאפה ומפזרים קצח.
6. אופים בתנור החם כ-35 דקות עד שהשבלולים שחומים.
7. מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
גיוון
מכינים מלית משני תפוחי אדמה בינוניים מעוכים לפירה, גליל גבינת עיזים מעוך ו-100 גרם גבינת פקורינו מגוררת גס.