בורקס בשר טלה טחון

בורקס בשר טלה טחון | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס בשר טלה טחון | צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון ביתי למנה הקלאסית שאפשר למצוא בדוכני השווקים. השידוך של שומן הטלה ובצק היופקה מעניק לבורקס שמנוניות טבעית ומבורכת ששווה כל קלוריה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל- 8 מנות  |   קל |   בשרי

1 בצל
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1/2 צרור עלי נענע
2 כפיות מלח
3 כפות בהרט
3 שיני שום
2 חצילים קלויים מקולפים
500 גר' בשר טלה טחון
8 עלי בצק יופקה

אופן ההכנה

1. טוחנים את כל המרכיבים למעט הבשר במעבד מזון.

2. מוסיפים את הבשר ומערבבים.

3. צולים את התערובת (במחבת או בתנור) בחום גבוה עד שהבשר משנה את צבעו ומניחים במסננת להגרת נוזלים.

4. מסדרים את המלית על הבצק ומגלגלים לצורה הרצויה.

5. אופים את הבורקס במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

בורקס בשר טלה טחון | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס בשר טלה טחון | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן

עוד מתכונים של בורקסים במליות מעניינות ומגוונות:

מתכון בסיס: המדריך המקיף לארוחת בורקס מושלמת
בורקס תרד, קשקבל וטולום
בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים
בורקס חלקי פנים
בורקס פירות ים