בדריג'אני של שף איגור ויינברג

בדריג'אני | צילום: זוהר רון
בדריג'אני | צילום: זוהר רון

משתה גאורגי עמוס באוכל מיוחד ובמשקאות מלאי אלכוהול הוא דרך מצוינת לחגוג את פורים באקסטרים. הפעם הגיע הזמן להתחבר לבדריג'אני במבטא גרוזיני

88 שיתופים | 132 צפיות

 

גלילות חצילים במילוי ממרח אגוזים, שום, בצל וכוסברה

חומרים ל-20 יחידות | קל | פרווה

4 חצילים (1 ק"ג) פרוסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ
שמן לטיגון עמוק

למלית
200 גר' אגוזי מלך
חופן גרגירי כוסברה טחונים
חופן פלפלי שאטה קצוצים
חופן חמלי סונלי (תערובת קווקזית של עשבי תיבול יבשים, להשיג בחנויות מתמחות)
1 בצל קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס חומץ
מלח
חופן גרגירי רימונים

בדריג'אני | צילום: זוהר רון
בדריג'אני | צילום: זוהר רון

אופן ההכנה

1. מטגנים את החצילים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים. מניחים על נייר סופג ומצננים.

2. מערבבים את מרכיבי המלית.

3. מניחים כפית מלית בקצה כל פרוסת חציל ומגלגלים. מגישים עם גרגירי הרימונים.

מתכונים נוספים של השף איגור ויינברג:

1. פחליאני
2. חצ’פורי אמרולי ואצ’רולי
3. קפוסטה
4. קבב גאורגי
5. חינקלי בשר

שף: איגור ויינברג, מסעדת Supra | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק