האפליקציות שכל הורה חייב להוריד לנייד

| איור: shutterstock
| איור: shutterstock

מהאפליקציה ששמה סוף לשיימינג עוד לפני שהוא מתחיל ועד האפליקציה שתסייע במצבי חירום. ארבע אפליקציות חובה להורים

88 שיתופים | 132 צפיות

זה נכון שהטלפון שלנו עמוס גם ככה במשחקים של הילדים ובאפליקציות, אבל לא יזיק להכיר דווקא את אלה שיעזרו להפיג חרדות ולמזער את הנזקים והסכנות שטמונים באפליקציות אחרות. הינה ארבע אפליקציות שמומלץ לפנות בשבילן ספייס בנייד:

Bosco

אפליקציה סופר חשובה שנועדה לזהות התפתחות של משבר חברתי כבר בשלבים המוקדמים ולמנוע מצבים של שיימינג, בידוד חברתי וחרמות. האפליקציה מנטרת את ההתכתבויות בקבוצות הווטסאפ של הילדים ומזהה צירופי מילים שעלולים להעיד על חרם מתהווה כמו הודעה על מחיקה מקבוצה, חסימה, קללות או אלימות. המידע שעובר לילד דרך הטלפון מנותח במחשבי החברה וההורים מקבלים התראות מיידיות במצבים בעייתיים, למשל כשנשלחות הודעות וואטסאפ פוגעניות. ההורים גם מקבלים הודעה כשנראה שהילד משנה הרגלי התנהגות, למשל משתמש פחות בווטסאפ בימים האחרונים, מה שעלול להעיד על הסתגרות ובריחה. האפליקציה מנטרת התנהגות במדיה החברתית כך שאם למשל יותר משלושה חברים הסירו "עוקב" מהיוזר של הילד בשלוש שעות, ההורים מקבלים התראה, מה שעשוי למנוע מצבי חרם.

Family Link Google

עוד אפליקציה מדוברת המאפשרת להורים להיות קצת יותר בשליטה על מה שהילדים צורכים בנייד. אפשר לראות באילו אפליקציות הם משתמשים ולכמה זמן, למנוע גישה לאתרים מסוימים, לחסום הורדה של אפליקציות מסוימות ולהפעיל פונקציה של "חיפוש בטוח". לא פחות חשוב, אפשר גם לשלוט על זמן השימוש של הילדים במכשיר על־ידי נעילה מרחוק או הגדרת מגבלה יומית. כשהמגבלה מופעלת המכשיר ננעל ולילד אין אפשרות להשתמש בו מלבד לענות לשיחות נכנסות או לעשות שיחות חירום. בנוסף, ברגע שהאפליקציה מותקנת, הן במכשיר של הילד והן באפליקציה של ההורה, ניתן לדעת היכן נמצא הילד בכל רגע נתון. לאחרונה התאימה גוגל את האפליקציה גם לבני נוער (מעל גיל 13) ובגרסה הזו לילדים יש סמכויות רחבות יותר. הם יכולים לכבות את מצב ההשגחה אבל ההורה יקבל על כך התראה והטלפון יינעל ל־24 שעות כדי שההורים והילדים יוכלו לדבר על כך.

>> איך להכין את הילד לסמארטפון הראשון שלו

| צילום: shutterstock
| צילום: shutterstock

Life360

לא חסרות בשוק אפליקציות מעקב אבל זוהי ללא ספק אחת הפופולריות שבהן, עם למעלה ממיליון משתמשים ברחבי העולם בדמותם של הורים חרדתיים. בעזרת האפליקציה אפשר ליצור מעגל משפחתי שמראה את המיקום של כל אחד מבני המשפחה בזמן אמת ולקבל התראות, נניח, כשהילד מגיע לבית הספר או לצופים. אפשר גם לשוחח במעין צ'ט פנימי, בעזרתו הילדים יכולים לעדכן את ההורים שהכול בסדר. האפליקציה היא גם כלי טוב למצבי חירום. לחיצה על כפתור החירום תשלח תוך עשר שניות התראה לכל בני המשפחה המקושרים לאפליקציה עם קריאה לעזרה הכוללת מיקום עדכני.

Keepers

אפליקציה ישראלית שמטרתה לאפשר להורים מעקב והגנה על ילדיהם מרחוק. על מנת שזה יקרה, ההורים מתבקשים להתקין את האפליקציה הן במכשיר שלהם והן במכשיר של הילדים, כאשר המערכת בודקת את התוכן שמגיע אל הילדים ובאמצעות טכנולוגיית בינה מלאכותית מזהה האם מדובר בתוכן שלילי. לדברי מפתחי האפליקציה, הם כבר זיהו באמצעותה מקרים של הפרעות אכילה בקרב ילדות ואפילו זיהו פדופיל. המידע שעובר לילד דרך הטלפון מנותח במחשב וההורים מקבלים התראות מיידיות במצבים בעייתיים.

| צילום: shutterstock
| צילום: shutterstock

>> פורנו בוואטסאפ של הילדים: מה עושים נגד זה?