אורחים בהפתעה

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

האורחים מתקשרים לבשר שהם בדרך? איך נערכים לביקור הפתע? ומה אפשר להכין להם ולילדיהם ברגע? הנה כמה עצות טובות לאושפיזין שנוחתים ברגע האחרון

88 שיתופים | 132 צפיות

סדר שיהיה פה!

אם האורחים מתקשרים שהם בדרך, דבר ראשון שאני רואה מול העיניים זה את הבלגן זועק. מה עושים? סלסלה מוכנה בסלון קולטת לקִרבה את כל הצעצועים (כן, גם אלה שמסתתרים מתחת לשולחן ולספה. איכשהו הם ימצאו את דרכם החוצה דווקא ברגע הלא נכון), גם את חלקי הפאזל והלגו. עכשיו זה לא הזמן למצוא את הבית החם של כל אחד ואחד מהם, מקלט זמני יעשה את העבודה. לוקחת את סל הצעצועים, ובדרך גם את סל הכביסה, ובעצם, את כל מה שלא צריך לקבל את פני האורחים (כן, הנעליים…), ומכניסה ה-כל לחדר שמוקצה לטובת הבלגן – ומוקצה מחוץ לתחום עבור האורחים וילדיהם (וליתר ביטחון גם ננעל לאחר שכל הבלגן נכנס אליו אחר כבוד), והסדר בא אל כנו.

עוגה עוגה עוגה

האורחים באים לקפה ועוגה? אני ארוץ מהר לרכוש עוגה קנויה בסופר הקרוב לביתי אבל חברתי טלי רותם, מארחת מופתית וקונדיטורית במקצועה, מייעצת: על כל עוגה בחושה (או פאי) שאתם מכינים, ככה סתם להנאתכם ברגוע, שימרו פס אינגליש קייק במקפיא. האורחים בדרך? אתם מוציאים בסבבה את העוגה מהמקפיא, ומפשירים בהדרגה: קודם כל – על השיש. מחממים תנור, ורק כשהוא חם, מכניסים אליו את העוגה, עטופה בנייר כסף, לכמה דקות. האורחים ייכנסו לבית עם ריח מפתה של עוגה, וגם יהיו בטוחים שהספקתם לאפות במיוחד בשבילם.

תמיד אפשר להזמין פיצה | צילום: shutterstock
תמיד אפשר להזמין פיצה | צילום: shutterstock

ומה תשתו?

והנה הטיפים של טלי לשדרוג ה"תה או קפה?" הרגילים, וגם כאן בא לעזרתנו המקפיא (תכינו מקום): סוחטים מבעוד מועד לימון, ושומרים את המיץ בתבניות של קוביות קרח. להכנת לימונדה ברגע, פשוט שולפים את קוביות הקרח-לימון מהקופסה לתוך כד המים, ואפשר להוסיף נענע. למשקיענים: לשמור במקפיא פירות העונה (תותים, תמרים, בננות), ולהכין במקום, כשהאורחים כבר הגיעו, שייק פירות בבלנדר. או אייסקפה עם גלידה.

פותחים שולחן

עדי פוגל-הולנדר, כתבת העיצוב של "את",  מסבירה כי עריכת השולחן תלויה במספר האורחים ובגילם. אם יש יותר אורחים ממקומות ישיבה סביב השולחן, תוכלו להגיש כמזנון, כך שכל האוכל מוגש על השולחן, אך האורחים יכולים להעמיס על צלחותיהם ולשבת גם על הספה. עם זאת, כאשר האירוח כולל ילדים, כדאי מאוד לסדר עבורם שולחן, כי ילדים ואירוח קוקטייל לא ממש הולכים ביחד. הקצו שולחן לילדים, וכדי למשוך אותם לשבת בו, בקשו את עזרתם בסידור כלי האוכל עבורם.

עם קצת עזרה מחברים

אף אחד לא יפקפק בכישורי האירוח שלכם, במיוחד אם זה לא אירוח מתוכנן ואין לכם בהישג יד את כל המצרכים להתקנת ארוחה שלמה ברגע, אם תקבלו קצת עזרה: טלפון אחד למסעדה הקרובה יסדר אתכם. אם זה פיצה, סושי או חומוס ממסעדה מזרחית טובה, ימלאו את הבטן ואת הלב בלי הרבה טרחה. אם מדובר במפגש של כמה משפחות שבאופן ספונטני התארגנו להגיע אליכם, בקשו מכל אחת מהן להביא משהו. כך האורחים ירגישו שהם תורמים לאירוח ושהם לא רק נפלו עליכם, ולכם יישארו רק השלמות קטנות כדי להרים ארוחה נאה.

לפתוח את התיאבון

כשהאורחים בדרך, מציעה שירי ברוק-שגיא, עורכת מגזין "דרך האוכל" לשעבר, לקפוץ לסופר (או לשלוח את הבעל) לקנות בגט/ לחמניות פשוטות, ולהכין ברוסקטות מרשימות: מחממים תנור, חותכים את כל הלחמניות ארוכות/ בגטים לעיגולים, ומוציאים על השיש: ממרח עגבניות מיובשות, שום כתוש קפוא, שמן זית, פסטו קפוא ושאר ממרחים, מורחים על העיגולים, מגררים מעל גבינות מכל הבא ליד, ממלאים כמה תבניות ומכניסים ל-10 דקות בתנור, לאפריטיף טעים ונאה.

כבוד לקטנים

כשחברתי אורית, מורה לכיתות הנמוכות, מארחת – שמור אצלה מקום של כבוד להעסקת האורחים הצעירים. בביקורנו האחרון, כמה דקות אחרי שהגענו והילדים סיימו לבדוק את הצעצועים החדשים, הם נקראו לשטוף ידיים ולהגיע למטבח. כדורי הבצק כבר היו מוכנים (מערבלים 3 כוסות קמח, שקית אבקת אפייה ו-4 כפות שמן, מוסיפים קופסת גבינה לבנה 250 גרם ומערבלים עד לקבלת גושים, מוסיפים 1/4 כוס מים מורתחים ו-1/2 כפית מלח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק. מחלקים למנות) – וכל שנותר לילדים היה לרדד את כדור הבצק, לקשט בהנאה עם רסק עגבניות, זיתים, פטריות, תירס וגבינה מגוררת – ואחרי 12 דקות (שבהן נאפו הפיצות ב-200 מעלות), הם שמחו מאוד לשבת לשולחן ולאכול ממעשה ידיהם.

מה לעשות עם הילדים בחופשת סוכות?

ואיך לשמור על הבית מהמם למרות הילדים?

שעת יצירה

אצל אורית, לאחר הארוחה מחכים לילדים טושים ודפי צביעה בהתאם לעונת השנה / החג. בכל פעם שאני הולכת לחנות היצירה, אני מתאבזרת בעוד רעיונות זולים וקלים להעסקת הילדים: מדבקות, דבק נצנצים, תמונות חול, נוצות, פונפונים, יריעות סול, פיסות לבד וכדומה, ובהתאם לגיל הילדים, שולפת מהמגירה את האביזרים המתאימים. אם אתם עסוקים באירוח ויש בקרב האורחים ילד/ה גדול/ה מספיק, אפשר להאציל עליו/עליה את הסמכות לניהול פינת היצירה. אצל חברתי אביטל, אגב, פרט למגירת היצירה העמוסה שלה, יש גם מגירת הפתעות קטנות, כך שהאורחים הצעירים ייצאו עם טעם טוב ורצון לבוא שוב לבקר, והוריהם ירשמו עוד נקודה לזכותכם על האירוח המפרגן.

יוצאים מהקופסה

האורחים כבר בדרך, ופתאום בלת"ם: לבעל יש שיחת עבודה חשובה שהוא חייב לעשות מהבית והוא צריך שקט מוחלט, או להבדיל קרתה קטסטרופה בקנה מידה ביתי מצוי, כמו מכונת כביסה שעלתה על גדותיה והציפה את הסלון, או משהו בסגנון. בקיצור, אין מצב שאתם מארחים בבית. מה עושים? אפשר לקבוע במסעדה הקרובה, אבל לרוב הילדים ירגישו פחות נוח ויעשו בלגן. ואפשר גם להכריז על פיקניק בחוץ: מחצלת וכיסאות נוח, סל עם כל המצרכים הדרושים, שולחן מתקפל, מפה ומפיות, והרי אירוח עם ארבעה כיווני אוויר ונוף לפארק, בלי להתבאס.

איך מעבירים את הזמן עם הילדים בבית בלי להתבאס?