רפואת התדרים

מכשיר ה-BEST מודד פעילות אלקטרומגנטית בגוף

88 שיתופים | 132 צפיות

כששאלתי את רופא המשפחה שלי, ד"ר עובדיה, אם שמע על מערכת ממוחשבת חדשנית שמסוגלת לאתר, באופן בלתי פולשני, בעיות בריאות באברים הפנימיים, הוא חייך חיוך רחב ואמר: "את לא חושבת שאם הייתה חיה כזאת, היא כבר הייתה בשימוש בכל בתי החולים?"

ובכן, יש חיה כזאת. היא אמריקאית וקוראים לה BEST. הוגה הרעיון הוא ד"ר ווהל, רופא גרמני, שהתאכזב מיכולות האבחון והריפוי של הרפואה המערבית, הקונבנציונלית, ופנה ללמוד את תורות הרפואה המזרחיות. ד"ר ווהל התרשם עמוקות מתורת הרפואה הסינית, הרואה את החולה באופן הוליסטי ומטפלת באדם ולא במחלה. הוא אימץ את תורת המרידיאנים – ערוצי אנרגיה נסתרים (אפילו מקרני רנטגן וסי.טי) הפרושים לאורך גוף האדם ומחוברים לאיברי הגוף השונים. על גבי המרידיאנים מצויות נקודות (Acupoints) דרכן ניתן "להתחבר" אל האיברים השונים.

כמדען בכל רמ"ח איבריו, הוא ביקש למצוא דרך למדוד את רמות האנרגיה במרידיאנים ולהפכן לנתונים מספריים. ואכן, הוא הצליח לבנות מכשיר שמודד את הפעילות החשמלית של איברי הגוף בנקודות האקופונקטורה. ובכך ברא את האב הקדמון של ה-BEST.

תאוריית הקוונטים

במזרח כבר יודעים מזה אלפי שנים כי כל חומר בטבע – חי, צומח ודומם – אינו רק מסה אלא גם אנרגיה, ואנרגיה זאת ניתנת למדידה. גילוי זה הביא לייסוד תחום חדש ברפואה, רפואת תדרים, שבמסגרתה נערכו מדידות תדר ל-40,000 חומרים שונים,אשר תורגמו לקודים אלקטרומגנטיים. כעת ניתן היה לשדר דרך נקודות האקופונקטורה את התדרים של החומרים השונים ולבדוק את תגובת הגוף אליהם.

גם הרפואה הקונבנציונלית משתמשת במכשירים למדידת אנרגיה אלקטרומגנטית (ה-א.ק.ג. שבודק את הלב וה-א.א.ג. שבודק את המוח). החידוש במכשיר ה-BEST הוא שבאפשרותו למדוד בזמן קצר ובפעולה פשוטה את הפעילות האלקטרומגנטית של כל אברי הגוף.

על מכון ביו-קונטרול שמעתי לראשונה לפני כשנה, מחברה טובה שביום אחד, כשנודע לה שחלתה בסרטן, התערער עולמה. העובדה שאדם יכול להסתובב בריא ומאושר ביום א' וביום ב' הוא הופך לחולה סרטן, הינה מזעזעת, ומי שנפגע פעם אחת, לא זו בלבד שלא יזניח את הבדיקות השגרתיות, אלא יחפש וימצא דרכים נוספות להיות מעודכן בזמן אמיתי על מצבו הבריאותי.

למרות שאינני היפוכונדרית מוצהרת, בגלל שעברתי כבר מספר "אירועים רפואיים" החלטתי להתמסר לאבחון החדשני. למזלי לא התבקשתי לצום או לשתות מיני מרקחות מבחילות. מאידך התבקשתי שלא למרוח את כפות ידי ורגלי בקרם, כדי לאפשר לנקודות האקופונקטורה להיות גלויות, על מנת שיוכלו לשדר ישירות אל המחשב מידע על מצב בריאותי.

כך מצאתי עצמי יושבת במכון ביו-קונטרול ברעננה, ומולי על השולחן מערכת האבחון הפלאית. גודלה ככרך עבה של אנציקלופדיה והיא מחוברת לצג מחשב ולשני כבלים – בקצהו של אחד מהם "עיפרון בדיקה" (PROBE) ובקצהו של השני גליל נחושת. במשך שעה וחצי ישבתי מול שושי פלדמן, נטורופטית במקצועה, ידי האחת אוחזת בגליל הנחושת וידי האחרת נתונה בידה של שושי, שדקרה בה שוב ושוב (אל פחד, דקירה חלשה ולא חודרנית) עם "עיפרון הבדיקה" שבידה. את כל השאר עשתה המערכת, והתוצאות הופיעו מיד על צג המחשב.



במזרח כבר יודעים מזה אלפי שנים כי כל חומר בטבע - חי, צומח ודומם - אינו רק מסה אלא גם אנרגיה, ואנרגיה זאת ניתנת למדידה. גילוי זה הביא לייסוד תחום חדש ברפואה, רפואת תדרים

במזרח כבר יודעים מזה אלפי שנים כי כל חומר בטבע – חי, צומח ודומם – אינו רק מסה אלא גם אנרגיה, ואנרגיה זאת ניתנת למדידה. גילוי זה הביא לייסוד תחום חדש ברפואה, רפואת תדרים

עשרות אלפי תדרים

מערכת ה-BEST פועלת בשיטת ה-C.E.D.S (Computerized Electro Dermal Screening ). המערכת סורקת את כל האיברים ומאבחנת את רמת התפקוד שלהם על פי רמת האנרגיה במרידיאנים. המדידה נעשית בנקודות האקופונקטורה ובסופה של הבדיקה מתקבל על צג המחשב רישום של מצב האברים השונים. האם האיבר מוחלש, מאוזן או בפעילות יתר.

הסיבות לאי-תפקודו של איבר זה או אחר בגופנו הן רבות ומגוונות, החל מאלרגיות למזון ולגורמי סביבה, דרך וירוסים, חיידקים וטפילים וכלה בגורמים תורשתיים – פיזיולוגיים ונפשיים. במקרים רבים קשה לאתר את הקשר בין המחלה לבין גורמיה. התקפי מיגרנה, למשל, הם לעתים תוצאה של בעיה שמקורה בטחול, בכליות או בכבד.

חלקה השני של הבדיקה כולל סדרה נוספת של דקירות לא כואבות ומבוצע בדיוק באותו אופן, אך באמצעות תוכנה אחרת, ומטרתו לגלות את הגורמים להפרעות שנמצאו בסריקה הראשונה. בזיכרון המחשב של המערכת מקודדים למעלה מ-29,000 תדרים של מזונות, כימיקלים, מתכות, סוגי קרינה שונים וגורמי סביבה כמו צמחייה, אבק ועובש. בבדיקה נבדקים כ-64 גורמים שעלולים להיות אלרגניים עבור המטופל.

מערכות אבחון ממוחשבות נוספות

בנוסף למערכת ה-BEST, מפעיל מכון ביו-קונטרול שתי מערכות אבחון ממוחשבות נוספות:

הראשונה היא מערכת ה-BETA, המאבחנת בעיות רפואיות באמצעות נוזלי הגוף: רוק, שתן ודם, ובשלושת אלה בודקת שלושה פרמטרים: רמת חומציות Ph)), רמת היונים החופשיים (rH2) [יוניים חופשיים הם היונים הנחמדים שמנטרלים את פעילותם של הרדיקאלים החופשיים, אויבנו בנפש] ורמת המינרלים (R). בדיקה זו מחייבת 12 שעות צום ונמשכת כ-30 דקות.

המערכת השנייה ששמה QFA בודקת מחסור במינרלים וויטמינים בגוף. האבחון הראשוני אורך כשעה וחצי ועולה 450 שקלים. בשלב מאוחר יותר מומלץ לחזור ולבדוק אם ועד כמה הטיפול הועיל. המפגש השני עולה 350 שקלים ובמהלכו נבדקים האיברים שהתגלו כסובלים מחולשה ואם לא נמצא שיפור במצב, ממשיכים לאתר סיבות נוספות לבעיה.

כיוון שאותם 64 גורמים מתייחסים למזונות וחומרים סביבתיים של הנבדק הממוצע, אני ממליצה לכל מי שעומד לפני בדיקה כזאת לערוך רשימה של מזונות שהוא מרבה באכילתם, תרופות שהוא נוטל וגורמים סביבתיים שמצויים בסביבתו, כדי שיוכל לבדקם. למעשה ניתן לבדוק רגישות לכל חומר מצוי ובלבד שהנבדק יביא דוגמית מאותו חומר (כדאי במיוחד אם מדובר בקרם לילה שעלה כמה מאות שקלים).

רק בבית נזכרתי שלא בדקו את תגובתי לפלפל חריף, למרות שאני מחסלת סחוג באופן מסחרי. אבל מאידך, התברר לי, מה שכבר ידעתי בעבר, שלא כל מה שאנחנו אוהבים להכניס לגוף, הגוף שלנו אוהב לקבל. אני, למשל, שטחנתי שיני שום שלמות בשיני החלב שלי, ושנוהגת לזלול שום בלי שום דבר – רגישה לשום. גם אלכוהול, אמר המחשב, עושה לי רק רע. ואני כל השנים חשבתי שהוא עושה לי מה-זה-טוב.

רפואה אינטרגרטיבית

עכשיו, כשאנחנו יודעים מה הבעיות שלי ואילו חומרים מזיקים לי, המחשב מספק המלצה לדרכי הטיפול, ובשלב הבא נקבע סדר הקדימויות לטיפול. תחילה מטפלים בבעיות האקוטיות ובהמשך בבעיות הפחות חמורות. המלצות הטיפול כוללות תזונה מתאימה (הימנעות מאכילת מזונות ומשימוש בחומרים שהתגלו כמזיקים), טיפול בתכשירים הומיאופאתיים, תוספי מזון, ויטמינים ומינרלים. לא מטפלים בסימפטומים אלא בסיבות שגרמו להם להופיע. "היתרון ב"תרופות" שלנו, אומרת שושי, היא שהן אינן מזיקות ואין להן תופעות לוואי."

מידת הדיוק של המערכת טובה. היא אינה עומדת על 100 אחוזי דיוק, אבל גם הבדיקות הקונבנציונליות אינן מדויקות ב-100 אחוזים, אומרת שושי, ומספרת על מכר שלה, רופא קונבנציונלי שקורא ל-BEST פוליגרף רפואי. מערכת ה-BEST אושרה על-ידי משרד הבריאות בישראל ועל-ידי ה-F.D.A האמריקאי והאירופי.

את מערכת BEST (שעלותה 16 אלף דולר) הביאו ארצה שושי ודוד פלדמן, שחזרו לישראל לפני כעשר שנים, לאחר 13 שנות שהות קנדה. שושי, שלמדה נטורופתיה, התוודעה למכשיר הפלאי והחליטה להביאו ארצה ולפתוח מכון קטן לאבחון, אלא שהדרישה מצד הקהל הרחב הולכת וגוברת.

מסתבר שיותר ויותר אנשים מחפשים פתרונות לבעיותיהם באמצעות הרפואה האלטרנטיבית. שושי מתנגדת לתואר "אלטרנטיבי". במכון ביו קונטרול מעדיפים את המושג "רפואה אינטגרטיבית", שהרי מדובר בתחום שמשלב בין הרפואה הסינית, ההומיאופתיה לבין טכנולוגיית מחשוב מתקדמת ביותר.



המערכת סורקת את כל האיברים ומאבחנת את רמת התפקוד שלהם על פי רמת האנרגיה במרידיאנים

המערכת סורקת את כל האיברים ומאבחנת את רמת התפקוד שלהם על פי רמת האנרגיה במרידיאנים

מגיל שלושה חודשים

"אני רוצה להדגיש", אומרת שושי, "אנחנו לא מתיימרים להחליף את הרפואה הקונבנציונלית ואנחנו לא מסוגלים לרפא מחלות קשות או מחלות כרוניות. רק כשהרפואה הקונבנציונלית מרימה ידיים ומודיעה לחולה שהוא "חייב ללמוד לחיות עם הבעיה" – אנחנו מציעים פתרונות שעשויים להקל על החולה ולשפר את איכות חייו".

אל מכון ביו-קונטרול פונים חולים אבל גם רבים שאינם מוגדרים כחולים, אך סובלים מבעיות שונות (אלרגיות, מיגרנות, צרבות, עודף משקל וכו') הפוגעות באיכות חייהם.

"שיטת האבחון מתאימה לכל אחד, החל מתינוקות בני שלושה חודשים ועד למבוגרים בכל גיל", אומרת שושי, "וכמו בכל טיפול, התנאי הראשון להצלחתו הוא נכונות האדם לעזור לעצמו. מאז נפתח המכון, הצלחנו לעזור למאות אלפי חולים להיפטר מתגובות אלרגיות, כאבי ראש, מיגרנות, עייפות כרונית, בעיות במפרקים, בעיות נשיות, בעיות עיכול, עודף משקל, חוסר מרץ, חוסר שקט נפשי, קשיי קשב וריכוז והיפראקטיביות בילדים".

השאלה המתבקשת היא האם ילדים קטנים מסוגלים למלא את הוראות התזונה המומלצות. "ילדים מתייחסים ברצינות רבה לנתוני המחשב", אומרת שושי ומספרת לי על ילד בן ארבע שהיה מכור לשוקו והסתבר שהמשקה מזיק לו. במסיבות יום הולדת בה השתתף לאחר האבחון הוא סרב לשתות שוקו בטענה ש"המחסב של סוסי לא מרסה סוקו".

האם להערכתך תגיע המערכת בקרוב גם למוסדות הרפואה הקונבנציונלית, לבתי חולים ולמרפאות?

"הבעיה היא", אומרת שושי, "שכדי להכניס את המערכת לבתי החולים, היא חייבת לעבוד סדרת בדיקות כמותיות, מדעיות. אלא שבפועל לא נעשים מספיק מחקרים מסוג זה. לחברות התרופות, שם נמצא מרבית הכסף, עדיף להשקיע בתרופות הקונבנציונליות, וישנה כמובן ההתנגדות המסורתית של "הקונבנציונליים" לכל מה שקשור לרפואה אלטרנטיבית.

אבל למרות זאת, ישנה התקדמות מסוימת. רופאי עור, מסתבר, הינם פתוחים יותר ומתעניינים במערכת, כנראה בגלל שבעיות עור ניתנות לאבחון ולטיפול יעילים יותר באמצעותה. גם במרכז לרפואת האישה בתל-אביב המערכת כבר פועלת. יש הוכחות שמטופלים הצליחו לרדת במשקלם בצורה מהירה יותר אם נבדקו גם רגישויותיהם למזונות השונים באמצעות מערכת ה-BEST ואם הדיאטה נקבעה להם בהתאם לתוצאות".

 

מתוך: מגזין דרך האושר

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה