קינוח קלצונה עם נוטלה ומסקרפונה
השף אליאב גולדנברג עם מתכון פשוט לקינוח איטלקי עשיר בשוקולד ומסקרפונה שאפשר להכין מבצק בסיסי לפיצה
קינוח קלצונה עם נוטלה ומסקרפונה
חומרים ל-2 יחידות | קל | חלבי
2 כדורי בצק בסיסי לפיצה
4 כפות ממרח נוטלה
2 כפות גבינת מסקרפונה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
1. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ. מורחים על כל עיגול שתי כפות מממרח הנוטלה ומניחים במרכז כף מסקרפונה.
2. מקפלים את הבצק לחצי, מגלגלים את הקצוות החיצוניים כלפי פנים ומהדקים. אופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות במשך 10 דקות, עד שהמאפה משחים. מפזרים מעל אבקת סוכר.
מתכונים נוספים של שף אליאב גולדנברג:
1. פיצטה עם קרם ופטה
2. קזטייל עם גבינות ונקניקים
3. בוקנצ'יני עם תרד וגבינות
4. פיאדינה עם ברוקולי, פלפל חריף, זיתים וגבינות
5. סלטין-בוק