קונכיות חלומיות: פסטה במילוי גבינה ותרד ברוטב עגבניות ויין

קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין של שף תומר טל | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
קונכיות פסטה ממולאות בתרד וגבינה ברוטב תרד ויין של שף תומר טל | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

הפינוק המושלם: כשפסטה נאפית בתנור היא מתקרמלת והטעם מעמיק. במתכון הזה השף תומר טל מילא קונכיות פסטה בגבינה ותרד ואפה אותן ברוטב עגבניות ויין, והטעם - חלום ליל קיץ

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | 3.5 שעות | קל | כשר | פסטה

החומרים

1 חבילה (1/2ק"ג) פסטה קונכיות גדולות
2 כפות שמן זית
למילוי
350 גרם גבינת ריקוטה
1/2 ק"ג עלי תרד תורכי (ללא גבעולים, משקל אחרי ניקוי) קצוצים
2 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
2 כפות מלח
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
200 גרם גבינת מסקרפונה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה
חופן עלי זעתר קצוצים (עלים מכ־5 גבעולים)
לרוטב
12 עגבניות שרי תמר חצויות
1 ק"ג תרד נקי מגבעולים קצוץ גס (משקל ברוטו, לפני ניקוי)
2 שיני שום פרוסות
4 כפות שמן זית
2 כוסות יין לבן יבש
1 כפית מלח

אופן ההכנה

מכינים את הריקוטה למילוי
1. מרפדים מסננת בבד חיתול ומניחים בכיור או מעל קערה. מניחים ריקוטה במסננת ומשהים 3 שעות להגרת נוזלים.

מכינים מלית
2. מניחים תרד קצוץ בקערה מלאה במים. מחממים שמן זית מעל להבה בינונית ומטגנים שום כ־2 דקות תוך ערבוב.

3. לוקחים חופן תרד מהקערה בעזרת הידיים ומעבירים למחבת (זה בסדר ואף רצוי שחלק מהמים יעברו עם התרד למחבת). חוזרים על הפעולה עם כל התרד, מוסיפים כפית מהמלח, מערבבים, מטגנים כ־10 דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהתרד נובל ואין נוזלים במחבת. מצננים ומעבירים לקערה. מוסיפים לתרד שבקערה את כל הגבינות ומערבבים. מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים לשק זילוף ומניחים בצד.

4. מחממים תנור ל־180 מעלות. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.

מכינים את הרוטב
5. מרסקים עגבניות שרי במעבד מזון ומניחים בצד.

6. מעבירים תרד לקערה מלאה במים. מטגנים שום 2 דקות בשמן זית במחבת רחבה, מוסיפים תרד למחבת ומטגנים כ־5 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שהתרד נעטף בשמן. מוסיפים יין לבן, מגבירים להבה לגבוהה ומבשלים כ־5 דקות. מוסיפים עגבניות שרי טחונות, מלח ו־1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כ־8 דקות.

ממלאים ואופים
7. מזלפים את המלית לתוך קונכיות הפסטה. יוצקים את הרוטב לתבנית עגולה, מסדרים מעגלים של קונכיות ממולאות מההיקף החוצה כך כשהקונכיות נשענות זו על זו ושקועות ברוטב עד לחצי מגובהן. יוצקים 2 כפות שמן זית מעל הפסטה ומעבירים את התבנית לתנור. אופים 25 דקות עד שהקונכיות מזהיבות־משחימות.

למתכוני פסטה נוספים היכנסי לאתר "השולחן"