מנת שף פוגשת אוכל של בית: מתכון לפולקע עוף עם טוויסט

השף המוערך מושיקו גמליאלי ("בר 51", "רדלר") מגיש מתכון שנולד מתוך מנה מיוחדת שהוגשה במקור לארוחת הצוות, ולא רק שהפולקע הזה טעים בקטע אחר, הוא מסמל גם משפחתיות ובית
8 מנות | כשעה | קל | כשר | בשר
החומרים
8 שוקי עוף
1/3 כוס שמן זית
4 שומרים חצויים לאורך
2 בצלים סגולים חצויים לאורך
4 ראשי שום ירוק שלם
3 פלפלי צ'ילי ירוקים חתוכים גס
4 ענפי תימין
10 עלי מרווה
4 קישואים קטנים שלמים קלופים
3 גבעולי סלרי חתוכים גס
5־6 עלי מנגולד חתוכים גס (רק החלק הירוק)
1/3 כוס חומוס ירוק טרי (לא חובה)
1/2 כוס מרטיני דריי או ורמוט
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/3 כוס שמיר קצוץ
1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
מיץ מ־1 לימון
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים שומר, בצל, שום, צ'ילי, תימין ומרווה ומטגנים על להבה נמוכה כרבע שעה להזהבה קלה. מעבירים לצלחת.
2. מוסיפים לסיר שוקיים ומטגנים כ־10 דקות להשחמה מכל הצדדים.
3. מחזירים לסיר את הירקות המטוגנים, מוסיפים קישואים, סלרי, מנגולד, חומוס (לא חובה), מרטיני או ורמוט, מערבבים ומביאים לרתיחה. מגרדים את תחתית הסיר בכף עץ. מוסיפים מים לגובה 3 ס"מ מעל העוף והירקות, מתבלים את התבשיל במלח, פלפל, שמיר, פטרוזיליה ומיץ לימון, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהעוף והירקות מתרככים והרוטב מצטמצם לחצי. טועמים ומתקנים תיבול.
4. מגישים את התבשיל בסיר למרכז השולחן.