הכי טובה שיש: עוגת תפוחים בחושה של מאפיית מטרלו
מחפשות מה לנשנש לצד הקפה או משהו קליל וטעים להגיש לאורחים? עוגה עסיסית בעלת ריח משכר עם תפוחים מושרים בסוכר, רום ווניל - המתכון של מאפיית מטרלו האייקונית מרמת הגולן, שנסגרה לצערנו הרב
תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ | 55 דקות + השריה | קל | כשר | אפייה
החומרים
למשרה תפוחים
6 תפוחים מזן פינק ליידי או גרני סמית חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות סוכר
1 כף רום
1 כפית תמצית וניל איכותית
לבלילה
280 גרם (2 כוסות) קמח
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
1 כפית מלח
260 גרם חמאה רכה
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
4 ביצים גדולות
6 כפות רום
לקרם שמנת
200 גרם גבינת שמנת 30%
1 כף שמנת מתוקה
85 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
70 גרם (1/3 כוס פחות 1 כף) חמאה מומסת
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה תפוחים, סוכר, רום ותמצית וניל ומשרים כחצי שעה.
3. מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה ומלח.
4. מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון חמאה וסוכר 2 דקות, עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וממשיכים להקציף עד שהן נטמעות בבלילה.
5. מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים רום ואת התפוחים המושרים ומערבבים אותם בתוך הבלילה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים במהירות נמוכה. מנתקים את הקערה מהמיקסר ומערבבים את הבלילה בעזרת מרית כדי לוודא שכל הקמח נטמע.
6. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ־45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקפיצית למגע. מקררים לטמפרטורת החדר.
הכנת הקרם
7. מקציפים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו בלון, עד שנוצר קרם אחיד.
8. מורחים את הקרם על העוגה ומגישים.