קרין גורן משתפת: מתכון לעוגיות חמאת בוטנים פריכות וממכרות

קרין גורן מגלה את המתכון לעוגיות מופלאות, בטעם מודגש של חמאת בוטנים עם מרקם פריך בקצוות ועסיסי במרכז. ויש לה גם טיפ חשוב לתוצאה מושלמת
35-30 עוגיות | 40 דקות | קל | כשר | אפייה
היזהרו מאפיית יתר, כדי שהעוגיות לא יתייבשו.
החומרים
100 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם (1/2 כוס לא דחוסה) סוכר חום כהה
140 גרם (1/2 כוס) חמאת בוטנים חלקה
1 ביצה
175 גרם (¼1 כוסות) קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
לציפוי
שמן
סוכר
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1. מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית. מוסיפים חמאת בוטנים, ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד, עד שהיא נטמעת בתערובת (בהתחלה נדמה שהיא מתפרקת, אך היא תתחבר שוב לתערובת חלקה לאחר כמה שניות עיבוד).
2. מנפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח, מוסיפים לתערובת החמאה ומעבדים קצרות, רק עד לקבלת תערובת אחידה ורכה מאוד.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מעצבים ואופים
4. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3-4 ס"מ בידיים רטובות (או בעזרת כף גלידה קפיצית, טבולה במים קרים מדי פעם). אפשר לצנן מעט את הבצק, אם הוא רך מדי לעיצוב. מניחים את הכדורים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. טובלים מזלג בקערית עם שמן, ומיד בקערית עם סוכר, ומשטחים כל עוגייה בעזרת שיני המזלג – לאורך ואז לרוחב. טובלים את המזלג בשמן ובסוכר בין לחיצה ללחיצה.
6. אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים והמרכז עדיין בהיר ומעט רך למגע. מצננים ומגישים, או שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.