מסיבת בריאות: סלט עדשים שחורות, ארוגולה וקוביות בטטה

שילוב של ירקות חיים ואפויים, שקדים קראנצ'יים ורוטב אריסה לימוני מעט חריף - כל מה שצריך לסלט קטניות מזין, משביע והכי טעים שיש
6 מנות | קל | כשר | סלטים
החומרים
1 כוס עדשים שחורות
1 בטטה חתוכה לקוביות בגודל ביס
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כרוב סגול קצוץ
1/4 בצל סגול קצוץ
6 צנוניות פרוסות דק
4 כוסות ארוגולה קצוצה
1/4 כוס עירית קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס שקדים קצוצים גס
לרוטב אריסה לימוני
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
3-2 כפות אריסה
1 כפית סירופ מייפל
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מבשלים עדשים בסיר עם שפע מים רותחים 25 דקות עד לריכוך (היזהרו מבישול יתר). מסננים.
2. מחממים תנור ל- 200 מעלות.
3. מערבבים קוביות בטטה עם שמן זית ומלח ומניחים בתבנית. אופים 20 דקות או עד שהבטטה מוכנה.
מכינים את הרוטב ומגישים
4. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת. שמים את העדשים השחורות והבטטה בקערה גדולה. מוסיפים את הירקות, עשבי התיבול ושקדים, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.