תהיו בשוק: מתכון לסלט ארטישוק ירושלמי ושומר

סלט ארטישוק ירושלמי ושומר של רינת צדוק| צילום: חיים יוסף
סלט ארטישוק ירושלמי ושומר של רינת צדוק| צילום: חיים יוסף

מתכון שמחבר בין ארטישוק ירושלמי צלוי לשומר טרי - תוסיפו לזה עשבי תיבול, אגוזים קראנצ'יים וחמצמצות לימונית וקיבלתן סלט טעים, מקורי וחגיגי לשולחן החג

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 35 דקות | כשר | טבעוני | קל

החומרים

4 ארטישוקים ירושלמיים טריים מאוד
1 שומר פרוס דק (רצוי במנדולינה)
6 צנוניות פרוסות דק (רצוי במנדולינה)
1/4 צרור פטרוזיליה מופרד לעלים
1/4 צרור שמיר מופרד לעלים
100 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים גס
1 לימון חצוי ופרוס דק
לארטישוקים צלויים
4 ארטישוקים ירושלמיים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
4-3 ענפי אורגנו
3-2 ענפי תימין
לרוטב
2/3 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית מלח

אופן ההכנה

מכינים ארטישוקים צלויים
1. מחממים תנור ל־200 מעלות. שוטפים ומקרצפים היטב את הארטישוקים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מושחים את הארטישוקים בשמן זית ומפזרים מלח ים ועשבי תיבול. אפשר גם לחצות כל ארטישוק לאורכו, למעין סירות. אופים את הארטישוקים כ־30 דקות עד שהם רכים (בודקים בעזרת סכין או שיפוד).

מכינים את שאר הירקות
2. משרים כל ירק טרי פרוס בקערה עם מים, מסננים ומייבשים על מגבת נייר.

מכינים את הרוטב
3. מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת רוטב אחיד.

4. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומתקנים תיבול.

למתכונים נוספים עם ארטישוק היכנסי לאתר "השולחן"