קראנץ שוקולד של מיקי שמו: כך תכינו את העוגה המפורסמת

קראנץ שוקולד של שף קונדיטור מיקי שמו | צילום: דניאל לילה
קראנץ שוקולד של שף קונדיטור מיקי שמו | צילום: דניאל לילה

מיקי שמו מגלה את המתכון לאחד הקינוחים הפופולריים והאהובים ביותר בישראל. כך תאפו עוגת קראנץ שוקולד חמה, מתוקה ומנחמת

88 שיתופים | 132 צפיות

3 תבניות אינגליש קייק (באורך 30 ס"מ) | 1:30 שעות + קירור | למתקדמים | כשר | אפייה

לזמן ההכנה יש להוסיף 5 שעות לקירור הבצק ולהתפחה.

החומרים

לבצק
5.5 כוסות קמח (770 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1/2 שקית שמרים יבשים או חצי קובייה של שמרים טריים
3/4 שקית משפר אפייה
3 ביצים גדולות (מס' 1)
3/4 כוס מים פושרים (180 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת מרבע לימון
175 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
1/2 כפית מלח
למלית
750 גרם ממרח שוקולד
150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק במעבד מזון
לסירופ סוכר (לא חובה)
1/2 כוס מים (120 מ"ל)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או כפית מיץ לימון

אופן ההכנה

לסירופ
1. מביאים לרתיחה את המים והסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

לבצק
2. מערבלים את הקמח, הסוכר, השמרים ומשפר האפייה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.

4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי ½ ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים. בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) – המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.

5. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצדם הפתוח פונה לאותו כיוון, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.

אפייה
6. מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר).

7. עוגת השמרים-שוקולד תישמר מחוץ למקרר עד 3 ימים.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן