חריפה ומטריפה: מנת קארי צמחונית שאפשר להכין בקלות

קארי ירקות | צילום: shutterstock
קארי ירקות | צילום: shutterstock

מנה צמחונית נפלאה וקלה להכנה עם בטטות, פלפלים ותרד. את הנודלס אתן יכולות להוסיף רק בשביל אפקט הפריכות. בתיאבון!

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 25 דקות | קל | כשר | טבעוני

החומרים

2 כפות שמן תירס
1 כרשה (החלק הלבן) פרוסה
3 שיני שום קצוצות
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
1-1/2 כף מחית קארי ירוק
1 כף סוכר
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 גבעול למון גראס (החלק הלבן) מעוך וקצוץ
1 פחית חלב קוקוס
1/2 כוס מים או מרק צח
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
150 גרם עלי תרד (ללא גבעולים)
50 גרם (חבילה) אטריות נודלס ללא בישול, שבורות
1/4 צרור כוסברה קצוצה גס

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בווק, מוסיפים כרשה ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום, בטטות ופלפל ומקפיצים 5 דקות עד שהבטטות מזהיבות. מוסיפים קארי, סוכר, ג'ינג'ר ולמון גראס ומטגנים עוד דקה עד שעולה ריח.

2. מוסיפים חלב קוקוס, מרק, מיץ לימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים 5-4 דקות עד שהבטטות רכות.

3. מוסיפים תרד ואטריות שבורות, מערבבים ומסירים מהכיריים. ממתינים שיתרככו ויספגו מרוטב הקארי, טועמים ומתקנים תיבול.

4. מפזרים כוסברה ומגישים.

למתכוני קארי מעולים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"