חריפה ומטריפה: מנת קארי צמחונית שאפשר להכין בקלות
מנה צמחונית נפלאה וקלה להכנה עם בטטות, פלפלים ותרד. את הנודלס אתן יכולות להוסיף רק בשביל אפקט הפריכות. בתיאבון!
4 מנות | 25 דקות | קל | כשר | טבעוני
החומרים
2 כפות שמן תירס
1 כרשה (החלק הלבן) פרוסה
3 שיני שום קצוצות
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
1-1/2 כף מחית קארי ירוק
1 כף סוכר
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 גבעול למון גראס (החלק הלבן) מעוך וקצוץ
1 פחית חלב קוקוס
1/2 כוס מים או מרק צח
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
150 גרם עלי תרד (ללא גבעולים)
50 גרם (חבילה) אטריות נודלס ללא בישול, שבורות
1/4 צרור כוסברה קצוצה גס
אופן ההכנה
1. מחממים שמן בווק, מוסיפים כרשה ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום, בטטות ופלפל ומקפיצים 5 דקות עד שהבטטות מזהיבות. מוסיפים קארי, סוכר, ג'ינג'ר ולמון גראס ומטגנים עוד דקה עד שעולה ריח.
2. מוסיפים חלב קוקוס, מרק, מיץ לימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים 5-4 דקות עד שהבטטות רכות.
3. מוסיפים תרד ואטריות שבורות, מערבבים ומסירים מהכיריים. ממתינים שיתרככו ויספגו מרוטב הקארי, טועמים ומתקנים תיבול.
4. מפזרים כוסברה ומגישים.