ישראל אהרוני מגלה: מתכון לעוגת השזיפים הטובה מכולן

כמו כל הדברים הטובים בחיים, גם עוגת השזיפים הבחושה של אהרוני נולדה בטעות. השף המפורסם מגלה לנו איך להכין אותה בבית
1 תבנית בקוטר 26 ס"מ | שעה | קל | כשר | אפייה
החומרים
12 שזיפים גדולים ויפים חצויים לאורכם ומגולענים
400 גרם (2 כוסות) סוכר
2 כפות ברנדי
3 ביצים
200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת של לימון
350 גרם (1 חבילה קטנה) קמח תופח
לשימון וציפוי התבנית:
חמאה
סוכר
אופן ההכנה
1. מערבבים שזיפים עם 3 כפות סוכר וברנדי בקערה ומשהים כחצי שעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מקציפים מעט ביצים עם יתרת הסוכר בקערת מיקסר. מוסיפים חמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים שמנת, מיץ וקליפת לימון, ולבסוף קמח לערבול קצר ביותר.
4. משמנים תבנית במעט חמאה ומפזרים מעל מעט סוכר. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר.
5. אופים כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגורענים או אוכמניות).