היי מינה: המתכון לפשטידת מצות בלקנית מושלמת

מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד | צילום: גיל אבירם, סטיילינג: דיאנה לינדר, כלים: h&m home
מינה - פשטידת מצות, פול וכרשה של שף יונתן רושפלד | צילום: גיל אבירם, סטיילינג: דיאנה לינדר, כלים: h&m home

גרסה כשרה לפסח וטעימה במיוחד לפשטידה הטורקית המפורסמת, המורכבת משכבות של מצות שביניהן מלית של תפוחי אדמה, פול וכרשה

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | שעה וחצי | קל | כשר | צמחוני

אפשר להכין יום מראש, ורק לחמם לפני ההגשה.

תבנית בגודל 20X15

החומרים

1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחצויים
5 מצות מונחות בין מגבות לחות כחצי שעה
1/2 כוס שמן זית
5 כרשות פרוסות דק
2 כוסות פול ירוק קלוף
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח
3 ביצים

אופן ההכנה

1. מבשלים תפוחי אדמה בשפע מים רותחים עד ריכוך. מוציאים כוס ממי הבישול ומסננים. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה רחבה.

2. מחממים שמן זית במחבת מעל להבה בינונית. מוסיפים כרשה וממליחים מעט. מערבבים כדקה ומוסיפים פול. ממשיכים לטגן כ־10 דקות עד שהכרשה והפול מתרככים. מדי פעם מערבבים.

3. מסירים מהאש ומעבירים את הכרשה והפול לקערת תפוחי האדמה. מועכים לפירה דליל במרקם של טחינה סמיכה מוסיפים מעט ממי הבישול רק כדי להגיע למרקם הרצוי. מתבלים באגוז מוסקט ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול. לאחר שהפירה התקרר, מוסיפים ביצים לתערובת ומערבבים היטב.

4. מחממים תנור ל־170 מעלות. מרפדים תבנית בגודל 15* 20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים קלות. מניחים מצה אחת בתבנית ומעליה כחמישית מכמות הפירה ומעל מצה נוספת. חוזרים על הפעולה עם יתר המצות והפירה. השכבה העליונה צריכה להיות פירה. עוברים עם מזלג על השכבה העליונה (יוצרים חריצים דקים) ומעבירים לתנור ל־30 דקות עד השחמה.

למתכוני מאפים לפסח היכנסי לאתר "השולחן"