סלט הפתעות: מתכון לקולסלאו עם טופו ופרגיות

במתכון הזה של השפית רינת צדוק, הטופו לא מחליף את הפרגיות, אלא מצטרף אליהן כדי לתת עוד מימד של פריכות וצ'אנק של חלבון. בתיאבון
6-4 מנות | 30 דקות | קל | כשר | עוף
החומרים
לרוטב
1/2 כוס אגוזי קשיו מושרים במים 30 דקות ומסוננים
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים
מיץ לימון מ-1/2 לימון
מיץ ליים מ-1 ליים
1 כף חומץ בן יין או חומץ תפוחים
1 כף סירופ מייפל
1 כפית חרדל גרגרים
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לקולסלאו
שמן זית
גרגרי תירס לבן או תירס גילי מ-3 קלחים
4 נתחי פרגיות
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
250 גרם טופו רך (רצוי של קדיתא) חתוך לרצועות דקות
3 שיני שום קצוצות
1 מנגו טרי חתוך לקוביות
1/3 כרוב חתוך לרצועות דקות
8 תרמילי שעועית ירוקה חתוכים באלכסון
להגשה
1/4 צרור פטרוזיליה עלים בלבד
קליפת ליים מגוררת מ-1 ליים
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב: מניחים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה. טועמים ומתקנים תיבול.
2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומקפיצים את גרגירי התירס 5 דקות. מעבירים לקערה ושומרים בצד (לא שוטפים את המחבת).
3. בינתיים מושחים את הפרגיות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מחממים שוב את המחבת, מניחים את הפרגיות וצולים על להבה גבוהה 4-3 דקות מכל צד להזהבה יפה. מסירים מהלהבה, חותכים לקוביות בגודל 1 סנטימטר ומניחים בצד.
4. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, מסדרים טופו בשכבה אחידה ומטגנים על להבה גבוהה 4-3 דקות, עד שהוא נצרב יפה. מדי פעם מנענעים בעדינות את המחבת (לא מערבבים כדי לא לפרק את הטופו). מוסיפים שום, צ'ילי ומנגו ומקפיצים 10-8 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך למרקם של צ'אטני.
מרכיבים את המנה ומגישים
5, מניחים בצלחת הגשה (בקבוצות ובלי לערבב) גרגירי תירס מוקפצים, פרגיות וטופו מתובלים, רצועות כרוב ושעועית. מניחים למעלה עלי פטרוזיליה וקליפת ליים ומגישים לצד הרוטב.