מתכון לעוגת שמרים קינמון מופלאה עם אלמנט הפתעה

עוגת שמרים קינמון של שף-קונדיטורית גילי מילר | צילום: מיקה גורוביץ
עוגת שמרים קינמון של שף-קונדיטורית גילי מילר | צילום: מיקה גורוביץ

עוגת שמרים קינמון קלאסית ורכה, עם טוויסט מפתיע בעלילה: מלית קינמון מבושם בהל. אחרי שתטעמו לא תרצו להפסיק, מילה של שף-קונדיטורית

88 שיתופים | 132 צפיות

2 תבניות אינגליש קייק | 50 דקות + שעתיים וחצי התפחה | קל | כשר | אפייה

גילי: "עוגות שמרים הן אהבה ישנה שלי – ואת העוגה הזאת אני רוצה להקדיש לבוסית הראשונה שלי, מיכל לודריקס, שהכינה עוגות שמרים מהממות גם כשהייתה בחודש תשיעי להריון, וכך זכתה להערצתי הנצחית".

החומרים

לבצק
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
13 גרם (1 כף גדושה) שמרים יבשים
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
500 גרם (½3 כוסות + 1 כף); קמח
2 ביצים גדולות
130 גרם חמאה רכה
8 גרם (1 כפית גדושה) מלח

למלית
240 גרם חמאה רכה
200 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
20 גרם (2 כפות) קינמון
5 גרם (1 כפית) הל טחון (לא חובה)

לסירופ סוכר
100 מ"ל (1/3 כוס + 2 כפות) מים חמים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר

להברשה
1 חלמון
מעט חלב

אופן ההכנה

מכינים את הבצק
1. טורפים סוכר, שמרים וחלב בקערת מיקסר בעזרת מטרפה ידנית. מחברים וו לישה, מוסיפים קמח וביצים ולשים במהירות נמוכה כעשר דקות לבצק אחיד. מוסיפים חמאה בהדרגה, תוך כדי לישה, עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש ארבע־חמש דקות נוספות לבצק רך, שמתנתק מדפנות הקערה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה־שעה וחצי להכפלת הנפח, או במשך לילה במקרר (הבצק יהיה קר ונוח יותר לעבודה).

מכינים את המלית
2. מערבלים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה ושומרים בטמפרטורת החדר.

מכינים את הסירופ
3. מביאים לרתיחה בסיר מים וסוכר ומבשלים עוד שתי דקות. מכבים את הלהבה ושומרים את הסירופ בצד.

מעצבים את העוגה
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומכדררים כל חלק. מרדדים את הכדור הראשון למלבן שרוחבו שווה בערך לאורך תבנית אינגליש קייק. מורחים על המלבן חצי מכמות המלית ומגלגלים לרולדה הדוקה. חוצים את הרולדה לאורך ויוצרים איקס, כאשר הצד הפתוח פונה כלפי מעלה. מלפפים את הקצוות משני הצדדים לבורג ומעבירים את העוגה לתבנית. ממשיכים עם כדור הבצק השני והמילוי. מכסים את התבניות ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

5. מחממים תנור ל־165 מעלות.

6. טורפים בקערית חלמון וחלב, מברישים את העוגות ואופים 25־30 דקות להשחמה יפה. מוציאים מהתנור ומברישים בנדיבות בסירופ הסוכר.

המתכון פורסם במקור באתר השולחן