שני קינוחים בעוגה אחת: מתכון חגיגי לפבלובה מלבי

פבלובה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן
פבלובה של נטלי לוין | צילום: הדס ניצן, עריכה קולינרית: תמר שורצברד גולן

נשיקת פרי היער: מתכון של הקונדיטורית נטלי לוין לעוגה חגיגית במיוחד שמכילה שני קינוחים - מרנג מתפצח במילוי קרם מלבי עם רוטב פירות יער חמצמץ-מתקתק

88 שיתופים | 132 צפיות

פבלובה גדולה בקוטר 20־22 ס"מ | 25 דקות + שעה וחצי אפייה | קל | כשר | אפייה

החומרים

למרנג
3 חלבונים מביצים גדולות בטמפרטורת החדר
קורט מלח
250 גרם (¼1 כוסות) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
לקרם מלבי קוקוס
400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס 17%-22% קר
30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מי ורדים
50 גרם (5 כפות) אינסטנט פודינג וניל
לרוטב פירות יער
200 גרם פירות יער קפואים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף מיץ לימון
לקישוט
פיסטוקים קלויים קצוצים גס
5־6 תותים טריים חצויים

אופן ההכנה

מכינים את המרנג
1. מחממים תנור ל־160 מעלות.

2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה חלבונים ומלח, עד שמתקבל קצף לבנבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים 10 דקות. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.

3. מעבירים את המרנג לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת מרית יוצרים צורה של פבלובה – עיגול בקוטר 20־22 ס"מ שבמרכזו שקע בקוטר 8־10 ס"מ, המשמש למילוי.

4. אופים את הפבלובה 5 דקות. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל־100 מעלות ואופים עוד שעה וחצי. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

מכינים את הקרם
5. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים קרם קוקוס, אבקת סוכר, תמצית וניל, תמצית מי ורדים, ואינסטנט פודינג עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.

מכינים את הרוטב
6. מחממים בסיר פירות יער, סוכר ומיץ לימון עד רתיחה. מבשלים 2־3 דקות על להבה גבוהה, עד שהפירות מגירים נוזלים. מסירים מהלהבה ומצננים לחלוטין.

מרכיבים את הפבלובה
7. יוצקים את הקרם לשקע המרנג ומיישרים.

8. מקשטים בפיסטוקים ובתותים ומגישים עם הרוטב בצד.

למתכוני פבלובה נוספים היכנסי לאתר "השולחן"