בסבוסה די: מתכון לעוגת סולת לחה, דחוסה וארומטית

עוגת סולת של קפה נעימה | צילום: מרב סריג
עוגת סולת של קפה נעימה | צילום: מרב סריג

עוגת הסולת של קפה "נעימה" החיפאי היא העוגה המושלמת ליד הקפה של אחר הצהריים. היא דחוסה, לחה וארומטית - משהו בין בסבוסה ללילות ביירות. התאהבנו!

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית בקוטר 26 | 45 דקות | קל | כשר | אפייה

רינה וינקור היא אימו של אורי וינקור, מבעלי קפה Naima (יחד עם גראהם שפירו), שבעיר התחתית בחיפה. רינה אחראית על עוגת הסולת האהובה המוגשת במקום ועל מגולגלות הריבה והאגוזים.

החומרים

140 גרם קמח תופח
200 גרם סולת
1 שקית אבקת אפייה
2 ביצה בגודל L
1/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
200 גרם חמאה רכה מאוד
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס מיץ תפוזים
לסירופ מי ורדים
1 כוס סוכר
1 כוס מים
4 כפות מי ורדים או מי זהר
להגשה
100 גרם פיסטוקים גרוסים וקלויים קלות (עד לפריכות) על המחבת

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח תופח, סולת ואבקת אפייה.

3. בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומקציפים עד לקבלת קצב יציב.

4. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים לתערובת הביצים חצי מתערובת הקמח ומטמיעים. מוסיפים שמנת חמוצה וחמאה רכה ומטמיעים. מוסיפים את יתרת הקמח ואת מיץ התפוזים ומערבבים במהירות גבוהה כ-2 דקות עד שהתערובת אחידה ותפוחה קלות.

5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת בשמן ניטרלי ואופים במרכז התנור (בחלק התתתון יותר) המחומם 30-40 דקות עד שהעוגה זהובה-שחומה.

בינתיים מכינים סירופ סוכר
6. בקלחת מבשלים כוס מים וכוס סוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס והתערבות מסמיכה קלות (לא להסמיך יותר מדי). מסירים מהאש ומוסיפים 4 כפות מי ורדים או מי זהר.

מסיימים את הכנת העוגה ומגישים
7. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, מצננים קלות ויוצקים עליה בעודה חמימה את סירופ הסוכר. מפזרים פיסטוקים מעל ומגישים.

למתכוני עוגות נוספים היכנסי לאתר "השולחן"