רכה, עסיסית ואלוהית: עוגת הגזר האייקונית של אייל שני
יש כל כך הרבה מתכונים לעוגת גזר, אבל המתכון הזה של אייל שני הוא לא פחות מאייקוני וזו בהחלט עשויה להיות עוגת הגזר הטובה ביותר שתאפו בבית: רכה ומלאת מרקמים והכי חשוב, עסיסית במיוחד
45 דקות | קל | כשר | אפייה
תבנית 25X25
החומרים
1 כוס (200 גרם) שמן קנולה
1/4 1 כוסות + 2 כפות (270 גרם) סוכר
2 ביצים
3 גזרים מגורדים גס
35 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
35 גרם פיסטוקים קצוצים גס
35 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
כף אבקת קינמון
קורט מלח
לציפוי שמנת סוכר
2 גביעי שמנת חמוצה
2 כפות גדושות (25 גרם) אבקת סוכר
גרידת לימון מ־2 לימונים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. מערבבים שמן וסוכר לתערובת אחידה. מפרידים ביצה אחת לחלמון וחלבון, ומוסיפים לתערובת השמן ביצה אחת שלמה וחלמון אחד. טורפים לאיחוד.
2. מניחים בקערה נפרדת גזר ואגוזים. מערבבים בידיים ומוסיפים לתערובת הביצים. מערבבים לאיחוד.
3. מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח בקערה נוספת. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים והגזר ומערבבים לאיחוד.
4. טורפים או מקציפים את החלבון שנותר עם קמצוץ מלח למרנג אוורירי ויציב, ומקפלים לתערובת העוגה להטמעה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ואופים 30־35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. מוציאים ומצננים לטמפ' החדר.
מכינים ציפוי
5. טורפים שמנת וסוכר לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים קליפת לימון מגוררת ומערבבים להטמעה. יוצקים את הציפוי על העוגה – שימו לב, הציפוי אמור לצאת עבה, כך שאל תחסכו בכמויות השמנת. לפני ההגשה ניתן לפזר מעל הציפוי גרידת לימון טרייה.