עוגיות לימון מושלגות: הפינוק החורפי המושלם
מתכון קל ומהיר להכנה לעוגיות שלג לימוניות של נטלי לוין, שמזכירות את החורף אבל עובדות מצוין בכל עונה - גרסה נהדרת ללא מוצרי חלב
12־16 עוגיות | 20 דקות + שעתיים צינון | קל | כשר | אפייה
החומרים
לבצק
170 גרם (3/4 כוס + 3 כפות) סוכר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן צמחי
1 ביצה גדולה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
קליפה מגוררת מ־1 לימון
2 כפות מיץ לימון
210 גרם (½1 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
לציפוי
75 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. בקערה טורפים סוכר, שמן, ביצה, תמצית וניל, מלח, קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון לתערובת אחידה.
2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעזרת מרית עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים כשעתיים במקרר.
4. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
5. יוצרים עיגולים מהבצק ומגלגלים באבקת סוכר לציפוי.
6. מסדרים במרווחים שווים בתבנית. מצננים כ־10 דקות במקפיא לפני האפייה.
7. אופים 10־15 דקות או עד שהעוגיות מתפוצצות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז. מצננים לחלוטין ומגישים.