משהו מתוק ומושלם לצד הקפה: עוגת אספרסו־קקאו בחושה
עוגה בחושה זה החיים: אז הנה גרסה משודרגת לעוגת השיש הפשוטה והקלאסית עם טוויסט ממכר, טעמים עמוקים ומרקם מעניין בזכות תוספת הקרמבל הפריך
תבנית אינגליש קייק | כ־50 דקות | קל | כשר | אפייה
גרסה משודרגת של עוגת השיש הפשוטה שכולם מכירים ואוהבים להכין בבית. היא עדיין פשוטה להכנה ונוחה לשינוע ולחיתוך בשטח, אבל טעמה עמוק יותר בזכות תוספת קפה ושוקולד מריר, ומרקמה מעניין בזכות תוספת קרמבל פריך.
החומרים
לקרמבל
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
25 גרם (2 כפות) סוכר
110 גרם (1/2 כוס + 4 כפות) קמח
קורט מלח
70 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
25 גרם (2 כפות) אבקת שקדים
30 גרם (3 כפות) קקאו
לבלילה
70 גרם חמאה
110 גרם (1/2 כוס + 1 כף) סוכר
1 ביצה גדולה
15 מ"ל (1 כף) חלב
1 כפית אבקת קפה נמס
100 גרם (1/2 גביע) שמנת חמוצה
1/2 כפית מחית וניל מחית וניל או 1 כפית תמצית וניל
140 גרם (1 כוס) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
לתערובת קקאו
15 מ"ל (1 כף) חלב
1 כפית אבקת קפה נמס
7 גרם (1 כף מחוקה) קקאו
15 גרם (1 כף) סוכר חום כהה
35 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
מכינים את הקרמבל
1. מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים לתערובת פירורית. שומרים במקרר עד הרכבת העוגה.
2. מחממים תנור ל־160 מעלות.
מכינים את הבלילה
3. מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה 4־5 דקות לתערובת אחידה ובהירה. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל להטמעתה.
4. מחממים חלב וקפה בפולסים במיקרוגל ומערבבים להטמעת הקפה.
5. מניחים שמנת חמוצה בקערה נפרדת, מוסיפים וניל, יוצקים מעל את תערובת הקפה וטורפים לאיחוד.
6. מערבבים בקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.
7. מוסיפים את תערובת החלב ותערובת היבשים לסירוגין למיקסר וממשיכים לערבל 3־4 דקות לבלילה אחידה וסמיכה.
מכינים את תערובת הקקאו
8. מחממים חלב וקפה בפולסים במיקרוגל ומערבבים להטמעת הקפה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
9. מחלקים את הבלילה הלבנה לחצי־חצי. מוסיפים חצי לתערובת הקקאו ומערבבים. שומרים את החצי השני בצד.
10. יוצקים לתבנית את הבלילה הלבנה ומעליה את הבלילה הכהה, מפזרים מעל את הקרמבל ומערבבים קלות בעזרת סכין למראה שיש.
11. אופים כ־35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.