סופר פוד לעסוקות: מתכון לסלט בריאות מהיר להכנה

סלט ליפעת של זהר לוסטיגר-בשן | צילום: שרית גופן, סטיילינג: אינה גוטמן
סלט ליפעת של זהר לוסטיגר-בשן | צילום: שרית גופן, סטיילינג: אינה גוטמן

15 דקות הכנה: קייל וברוקולי חיים, ללא חליטה או בישול - לקצוץ דק-דק לסלט ולהוסיף שלל גודיז, כמו פקאנים, חמוציות ורוטב טעים

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | רבע שעה | קל מאוד | כשר | טבעוני

יפעת היא חברה טובה שלי, שרצתה לשלב קייל ומצליבים נוספים בתפריט שלה מטעמי בריאות, אבל לא ממש אהבה את הטעם. הכנתי לה סלט עשיר של ירוקים שנאכלים Raw (ללא חליטה), כך שמקבלים את מלוא הערכים התזונתיים שלהם. איך עושים את זה טעים? קוצצים את הירקות דק-דק ומפנקים אותם בגודיז כמו פקאנים, חמוציות וגרעיני חמנייה.

החומרים

3 ראשי ברוקולי קצוצים דק דק
1/2 כרובית קצוצה דק דק
1 גזר מגורר גס
8 עלי קייל קצוצים דק דק
1/4 כרוב סגול קצוץ דק דק
חופן פטרוזיליה (או כוסברה) קצוצה דק
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
1/4 כוס חמוציות
לרוטב
4-3 כפות שמן זית
4-3 כפות מיץ לימון
1 כף סירופ מייפל (לא חובה)
מלח
פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה.

2. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים ומגישים.

למתכוני סלטים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"