פרשי ומתפצלח: סלט מלפפונים ונענע של ארז קומרובסקי
בעקבות שיגעון המלפפון ברשת: מתכון לסלט מלפפונים פריך שתופס את הקיץ במיטבו עם פאקוס, מנטה וזוקיני ואפשר להוסיף גם מלון בוסר (בעג'יר), או מלון מתוק
4 מנות | חצי שעה | קל | כשר | טבעוני
את הירקות משרים לכמה דקות במי מלח – זה שומר עליהם פריכים ומוצקים.
החורים
4 מלפפונים צעירים
4 פאקוסים צעירים
4 זוקיני צעירים
חופן עלי נענע מופרדים
מיץ לימון סחוט מלימון גדול אחד
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל לבן גרוס
1/2 כוס בוטנים קלויים
אופן ההכנה
1. מקלפים את המלפפונים, הפאקוסים והזוקינים, פורסים לאורך לפרוסות דקות (רצוי בעזרת מנדולינה) וחותכים לרצועות דקיקות. מעבירים לקערה עם מי קרח ל־10 דקות. מסננים.
2. מערבבים את הרצועות עם עלי מנטה, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל לבן בקערה רחבה. מפזרים את הבוטנים ומגישים מיד.