מתכון לסלט קיסר עם טוויסט: פרחי ברוקולי קטנים ופריכים

שי לי ליפא לוקחת את הברוקולי, כשהוא טרי וחי ועושה מהפרחים שלו סלט קיסר עם קרטונים מג'בטה ורוטב עשיר של טעמים עוצמתיים
6 מנות | קל | כשר
"מאז הביקור האחרון שלי בארה"ב אני מאוהבת בברוקולי חי. האמת היא שאם הוא טרי-טרי, אין כל צורך לחלוט או לבשל אותו — פשוט לחתוך קטן ולתבל היטב". במנה הזאת הוא זוכה לרוטב קיסר עוצמתי.
החומרים
2 ראשי ברוקולי גדולים (או 3 בינוניים) טריים מאוד ומפורקים לפרחים קטנים
1/2 כוס שבבי גבינת פרמזן
לקרוטונים
1 ג'בטה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 כפות שמן זית
לרוטב
1 חלמון מביצה גדולה (L)
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים חלק
5 פילטים של אנשובי
1 כף מיץ לימון
1 כף חומץ בן יין לבן
1 שן שום גדולה קצוצה דק
1/3 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים קרוטונים:
2. מערבבים קוביות ג'בטה עם שמן זית בקערה ומפזרים בתבנית.
3. אופים 10-8 דקות עד שקוביות הלחם זהובות. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
מכינים את הרוטב:
4. שמים חלמון, חרדל, אנשובי, מיץ לימון, חומץ ושום במעבד מזון ומערבלים למרקם חלק. מוסיפים שני סוגי שמן בזילוף דק תוך כדי ערבול עד לקבלת מרקם סמיך וקרמי. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
מרכיבים את הסלט:
5. מערבבים ברוקולי, קרוטונים, פרמזן ורוטב בקערה גדולה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מייד.