הכתום הסמיך הזה: מתכון למרק גזר ועדשים מנחם
הערבים הקרירים עושים חשק להתחמם עם מרק כתום קל להכנה, טעים ובריא, שמיץ הגזר בו הוא הציר ומעניק לו את צבעו החזק היפה
4 מנות | קל מאוד | כשר | צמחוני
החומרים
30 גרם חמאה
מעט שמן זית
1 גבעול סלרי קצוץ
1/2 כרשה (החלק הלבן)
1 כפית ג'ינג'ר מגורר או קצוץ (אפשר גם מיובש)
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות או מגוררים גס
1 כפית מחית קארי הודית (להשיג בחנויות למוצרים מן המזרח הרחוק)
1 כף רוטב סויה
1 ליטר מיץ גזר
1/2 כוס עדשים כתומות
פלפל שחור גרוס
להגשה
עשבי תיבול קצוצים (כוסברה או בזיליקום הכי טובים, אבל גם פטרוזיליה, שמיר ונענע יתאימו)
אופן ההכנה
1. מחממים חמאה ושמן בסיר ומאדים סלרי, כרישה, ג’ינג’ר וגזר כ-3 דקות לריכוך ראשוני.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים 15 דקות עד שהעדשים רכות, אבל עדיין שומרות על צורתן. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם עשבי תיבול קצוצים.
גיוון:
למרקם סמיך יותר מוסיפים כפית-שתיים מחית שקדים (להשיג במרכולים ובחנויות טבע).
באותה שיטה מכינים:
מרק דלעת ותרד עם עדשים כתומות ממירים את הגזר ב-300 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות או מגוררת. מוסיפים כוס עלי תרד קצוצים בשלב ההגשה.