חגיגת בריאות בצלחת: ירקות צלויים בקרם טופו

ירקות צלויים בקרם טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר
ירקות צלויים בקרם טופו של רינת צדוק | צילום: שני בריל, סטיילינג: עינב רייכנר

ארוחה טבעונית טעימה, מזינה ומרהיבה: מנה שמזכירה קארי, אבל הרבה יותר קלילה ועם שלל ירקות צבעוניים בטעמים עדינים

88 שיתופים | 132 צפיות

4־6 מנות | 25 דקות | קל | כשר | טבעוני

המנה הזאת מזכירה קארי, אבל היא הרבה יותר קלילה. במקום לבשל ירקות בקרם קוקוס והמון תבלינים, צולים אותם (אפשר גם בגריל) ומגישים על קרם טופו וכורכום טרי, שטעמו עדין יותר. אם הקרם מתגבש אחרי קירור, מחממים אותו עם שתיים–שלוש כפות מים.

החומרים

3 כפות שמן זית
6 חצילים קטנים חצויים
6 בייבי גזרים צבעוניים או כתומים
8 בייבי קישואים
3 קלחי תירס לבן או צהוב
12 יחידות במיה הודית או 2 כוסות במיה רגילה
1 כפית מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
לקרם
200 גרם טופו רך
2 כפות שמן זית
3 בצלי שאלוט חצויים
1 כפית שורש כורכום קצוץ
1 עלה דפנה
פרוסה בעובי 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
2־3 גרגירי פלפל אנגלי
2 שיני שום כתושות
1 כוס מים רותחים
להגשה
1 חופן עלי בזיליקום טריים
פלפל צ'ילי אדום קצוץ

אופן ההכנה

צולים את הירקות
1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מזליפים שמן זית על הירקות ומתבלים אותם במלח ופלפל. מעבירים חצילים וגזרים לתבנית וצולים בתנור 10 דקות. מוציאים את התבנית, מוסיפים קישואים, תירס ובמיה וצולים 10 דקות נוספות, עד שכל הירקות נחרכים.

מכינים את הקרם
2. טוחנים טופו רך בבלנדר או במעבד מזון לתערובת חלקה.

3. מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים חצאי שאלוט, כורכום, עלה דפנה, ג'ינג'ר ופלפל אנגלי, מטגנים על להבה נמוכה 2־3 דקות תוך כדי ערבוב, עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים דקה. מוסיפים טופו ומים, מערבבים ומבשלים 8 דקות, עד שהקרם מבעבע ומסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.

מרכיבים את המנה ומגישים
4. יוצקים לצלחת הגשה תלולית קרם טופו, מניחים מעל את הירקות הצלויים, מפזרים עלי בזיליקום וצ'ילי ומגישים.

למתכונים נוספים עם טופו היכנסי לאתר "השולחן"