מתכון מושלם לשבירת הצום: לחמניות יוגורט וקמח שקדים

לחמניות יוגורט וקמח שקדים של עומר צורי | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
לחמניות יוגורט וקמח שקדים של עומר צורי | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר

המאפים החמודים האלה יושבים על התפר שבין עוגיות ללחמניות - הם פריכים מבחוץ, רכים מבפנים ולא ממש מתוקים. מושלם לשבירת הצום בכיפור וגם לבראנץ' כיפי בסופ"ש

88 שיתופים | 132 צפיות

12-8 לחמניות | 30 דקות | קל | כשר | אפייה

אפשר להגיש אותם לבראנץ' אלגנטי עם גבינת שמנת וסלמון כבוש או לארוחת בוקר קלילה עם ריבה או חמאת בוטנים טבעית.

החומרים

2 ביצים
100 מ"ל (1/2 גביע) יוגורט דנונה PRO עם 20 גרם חלבון
200 גרם (2 כוסות) קמח שקדים
1/2 כפית מלח
12 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. טורפים בקערה ביצים ויוגורט לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת מערבבים קמח שקדים, מלח ואבקת אפייה. מקפלים את תערובת הקמח אל תערובת הביצה והיוגורט עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.

3. בעזרת כף גלידה קפיצית או 2 כפות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל הרצוי ומניחים אותם על נייר האפייה. אופים 15־20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

למתכונים נוספים של לחמניות היכנסי לאתר "השולחן"