הנשנוש המושלם: מתכון ממכר למקלות גריסיני שוקולד

גרסיני שוקולד של אנה שפירו | צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע
גרסיני שוקולד של אנה שפירו | צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע

מתכון של הקונדיטורית אנה שפירו שמספרת כי מהילדות היא מכורה לבייגלה עם שוקולד - אפשר להבין, מדובר בשילוב מנצח בין מתוק למלוח, שלא תוכלו להפסיק לנשנש לעולם

88 שיתופים | 132 צפיות

30 גרסיני | שעה וחצי | קל | כשר | אפייה

החומרים

50 גרם חמאה
200 מ”ל (3/4 כוס + כף) חלב
30 גרם שמרים טריים
380 גרם (¾ 2 כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) מלח
15 גרם (1 כף) סוכר
לציפוי שוקולד
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 גרם חמאה
30 גרם (2 כפות) מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים
1. מחממים חלב וחמאה על להבה נמוכה עד שהחלב פושר והחמאה נמסה. מסירים מהכיריים, מוסיפים שמרים (לחלב פושר ולא חם) ומערבבים היטב.

2. שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה. יוצקים את תערובת החלב ולשים 7-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

3. עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות עד להכפלת הנפח.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מעצבים את הגריסיני ואופים
5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה (אין צורך לקמח). מחלקים אותו ל-30 כדורים במשקל כ-20 גרם כל אחד ומגלגלים אותם בעזרת הידיים לנחשים באורך כ-20 ס”מ. מסדרים בתבנית במרווחים של ½1 ס”מ.

6. אופים כ-15 דקות עד שהגריסיני יבשים ומזהיבים. מצננים.

מכינים ציפוי ומצפים
7. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב.

8. טובלים את הגריסיני עד מחצית גובהם בשוקולד המומס ומניחים בכוס כשהחלק הלא מצופה פונה מטה. מפזרים מלח על השוקולד לפי הטעם. אחרי שהשוקולד על הגריסיני מתייבש לחלוטין אפשר לאחסן בשכבה אחת בקופסה אטומה.

למתכונים נוספים לילדים היכנסי לאתר "השולחן"