מרק צונן, מתקתק וסמיך: מתכון לגספאצ’ו קלאסי

גספאצ'ו קלאסי | צילום: Gettyimages
גספאצ'ו קלאסי | צילום: Gettyimages

מתכון פשוט וקל של שי לי ליפא לגרסת גספאצ'ו בסיסית ואהובה - מרק קר מירקות טחונים, שירענן לכן את הקיץ עם בוסט של בריאות

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | קל מאוד | כשר | מתכונים בעשר דקות

הגספאצ’ו הוא אחד המרעננים הכיפיים של הקיץ – מרק צונן, סמיך ומתקתק של ירקות טחונים.

החומרים

5 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות
3-2 שיני שום כתושות
1 בצל קטן קצוץ גס
1 פלפל חריף (לא חובה)
2 פרוסות חלה או לחם לבן אחיד ללא הקרום (או 4 פרוסות דקות שנפרסו במכונה)
1/3 כוס שמן זית עדין
1/3 כוס מים מינרליים או מסוננים
4 כפות חומץ בן יין לבן
1 כף מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
1/2 מלפפון חתוך לקוביות קטנטנות

אופן ההכנה

1. טוחנים את חומרי המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי למרקם חלק. מעבירים למקרר לשעה לפחות.

2. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים לכוסות או קעריות, מניחים במרכז קוביות פלפל ומלפפון ומגישים.

למתכוני גספאצ'ו נוספים היכנסי לאתר "השולחן"