זה בול הזמן לבודהה בול ירושלמי עם ארטישוק וגרגרי כוסמין

בודהה בול ירושלמי של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף
בודהה בול ירושלמי של רינת צדוק | צילום: חיים יוסף

הבודהה בול היא קערה עם כל הטוב, שמהווה ארוחה מזינה: המתכון הזה כולל גרגרי כוסמין, ארטישוק ירושלמי צלוי ושלל ירקות העונה - נותר רק ליצוק רוטב על בסיס חרדל ומייפל ולערבב

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 1 שעה | קל | כשר | טבעוני

נהוג לשלב בבודהה בול בין ירקות טריים לאפויים ולהוסיף ירוקים, חלבון, פחמימה, נבטים וקטניות. כאן מדובר בגרגרי כוסמין, ארטישוק ירושלמי צלוי, שלל ירקות העונה ורוטב על בסיס חרדל ומייפל.

המתכון כולל השריה ארוכה של קטניות, ולכן יש להיערך מראש.

החומרים

150 גרם גרגירי כוסמין מושרים במים 12-8 שעות
8 ארטישוקים ירושלמיים מקולפים
2 אבוקדו קטנים, מקולפים ופרוסים
1 כוס עגבניות שרי חצויות
1 בצל סגול קטן, פרוס דק
250 גרם לוביה טרייה חלוטה
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1/4 צרור כוסברה
10 זוקיני מקולף, פרוס לרוצועות עם קולפן
4 צנוניות פרוסות
לרוטב
2/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ בן יין או חומץ בלסמי
1 כף שקדים קלויים
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סירופ מייפל
1 שן שום
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב
1. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר או במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. מתקנים תיבול.

מבשלים את הכוסמין
2. מסננים את הגרגירים, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים על אש בינונית 30־25 דקות. מסננים ומצננים.

צולים את הארטישוקים
3. מחממים תנור ל־190 מעלות. חותכים את הארטישוקים לחתיכות גסות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית ומעט מלח, עוטפים בנייר אפייה ואופים כ־03 דקות עד שהארטישוקים רכים.

מרכיבים את המנה
4. מסדרים את הירקות והכוסמין בקבוצות בקערות. מזלפים את הרוטב או מגישים אותו בצד.

למתכונים טבעוניים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"