מושחת וחסכוני: כך תכינו את הברד פודינג של הרצל 16

ברד פודינג של הרצל 16 | צילום: עידית בן עוליאל
ברד פודינג של הרצל 16 | צילום: עידית בן עוליאל

נשארו לכן שאריות של לחם או חלה? במקום לזרוק ולבזבז סתם אוכל, אתן יכולות להכין מהן ברד פודינג חלומי. השגנו עבורכן את המתכון המושלם של הרצל 16

88 שיתופים | 132 צפיות

5 מנות | 40 דקות + קירור | קל | כשר | אפייה

בכל מקום שבו מגישים מאפים – מגישים ברד פודינג שמבוסס על השאריות שלהם, וככל שהמאפים מושחתים יותר – כך הברד פודינג מוצלח יותר. בהרצל 16 מכינים אותו מקרואסונים ישנים; פורסים וצורבים את הפרוסות בחמאה – זה מעניק לכל ביס את הקראסט הטעים שיש לקצות המאפה. אם אין לכם קרואסונים ישנים, אפשר להשתמש בחלק הרך של חלה. אפשר להוסיף לבלילה ריבה, קרמל מלוח, שוקולד מומס או כל תוספת שאוהבים.

את הברד פודינג אופים בתבנית אינגליש קייק. ההכנה אמנם קלה, אבל קחו בחשבון שהוא דורש קירור של שעה וחצי כדי לאפשר לקרואסונים לספוג את הבלילה הטעימה.

החומרים

720 מ"ל (3 כוסות) חלב
70 גרם (1/4 כוס + 2 כפות) סוכר
2 ביצים
2 חלמונים
5 קרואסונים (חמאה) קרועים לחתיכות גסות
50 גרם חמאה לטיגון + מעט לשימון התבנית

להגשה
מיקס פטל, אוכמניות ותותים (או כל פרי שאוהבים)
קרם פרש

אופן ההכנה

1. טורפים בקערה חלב, סוכר, ביצים וחלמונים לתערובת אחידה. מוסיפים חתיכות קרואסון, מערבבים ומשרים במשך 20 דקות.

2. משמנים תבנית בחמאה, מערבבים את תכולת הקערה עם הקרואסון, מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים. מקררים במקרר כשעה להתייצבות.

3. מחממים תנור ל־180 מעלות.

4. אופים את הברד פודינג 25־30 דקות להשחמה יפה. מוציאים מהתנור ומשאירים בתבנית למשך שעה. מחלצים מהתבנית ופורסים לעשר פרוסות.

5. ממיסים חמאה במחבת וצורבים כל פרוסה כ־2 דקות מכל צד להשחמה.

6. מניחים את הפרוסות בצלחת הגשה, עורמים ליד מיקס פירות יער ומגישים עם קנל קרם פרש.

המתכון פורסם במקור באתר השולחן