ויוה לה זיווה: מתכון סופר קל לבורקס הכי מפנק בארץ

בורקס ממולא גבינות (זיווה) | צילום: Gettyimages
בורקס ממולא גבינות (זיווה) | צילום: Gettyimages

בורקס זה טעם החיים והנשנוש האידיאלי בכל זמן נתון, וזיווה זה בכלל תענוג בדרגה אחת מעל. הנה מתכון קליל ופשוט, עם טיפ זהב לבורקס המושלם

88 שיתופים | 132 צפיות

4 בורקסים | 30 דקות | קל מאוד | כשר | אפייה

הצעת הגשה: מומלץ להגיש ליד סלט טרי מכל הירקות שיש בבית. מומלץ להגיש בתוספת חריף למי שאוהב.

מתכון קל לבורקס ממולא בגבינות, הידוע גם כ"זיווה". הסוד הוא השימוש בבצק למלאווח במקום בבצק עלים. טיפ לבורקס מושלם: היחס בין המילוי לבצק צריך להיות יחס של 1:2, כלומר משקל המילוי צריך להיות כחצי ממשקל חתיכת הבצק שאותה ממלאים. לדוגמא, אם מלבן המלאווח הוא 80 גרם, על המלית להיות 40 גרם.

החומרים

2 עלי מלאווח קפואים (בקוטר 22 ס"מ)
120 גרם גבינה צהובה מגוררת
40 גרם גבינת פטה
1 ביצה טרופה
קורט שומשום

אופן ההכנה

1. מרדדים את בצק המלאווח על משטח מקומח, עד לצורה מרובעת, וחותכים לחצי לקבלת שני מלבנים.

2. מערבבים בקערה את הגבינות עד לקבלת מלית אחידה.

3. מפזרים את המלית על כל משטח המלבן (40 גרם מלית לכל חתיכת בצק).

4. מגלגלים את בצק המלאווח המרוח בגבינות לצורת גליל סגור.

5. מברישים את הבורקסים בביצה טרופה ומפזרים שומשום לפי הטעם.

6. אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, או עד שהבורקסים מזהיבים.

למתכוני בורקס נוספים היכנסי לאתר "השולחן"