400 קונדומים? פודקאסט הסקס שמצא דרך יצירתית לשיווק

ליה ספילקין | צילום: ביאנה קארו ויטקין
ליה ספילקין | צילום: ביאנה קארו ויטקין

ליה ספילקין וארז שטראוס, מגישי "מתחת לחגורה", בסך הכל רצו לדבר על סקס בפומבי. בראיון הם מספרים על ההתחלה המביכה, רכישת 400 הקונדומים ובני הנוער שמבקשים מהם עצות

88 שיתופים | 132 צפיות

ליה ספילקין (24) וארז שטראוס (23) בסך הכל רצו לדבר על סקס. להיות מעין אחים גדולים לבני ובנות נוער בארץ שמחפשים תוכנית בעברית שבה מדברים בגובה העיניים על מה "שאסור" ומעניקים הכוונה ממקום שאינו מחנך, מייעץ או מבוגר מהם בעשרות שנים. הם לא תיארו לעצמם ששלושה ימים בלבד אחרי שישחררו את הפודקאסט שלהם, "מתחת לחגורה", עליו עבדו במשך כחצי שנה, הוא כבר יגיע למקום הראשון ברשימת הפודקאסטים המואזנים ביותר של אפל, ולמקום השלישי ברשימת הפודקאסטים המואזנים בישראל. 

>> אני, חנונית מעמק חפר, הלכתי למסיבת סקס בדאנג'ן. חזרתי בהיי

"בת דודה שלי סיפרה לי שבפעם הראשונה היא שמעה שיח על סקס שהוא לא בנים שמדברים בבוטות על פורנו, אלא שיח נורמלי. אחת התגובות בטיקטוק הייתה מנערה שהתרגשה מהפרק עם אלמוג שור, הוא העניק לה השראה לחקור את המיניות שלה ולדבר על כך עם בן הזוג שלה". 

ספילקין הייתה בעברה כתבת כלכלה בדיגיטל של חדשות 12, וכיום היא יוצרת תוכן, מרצה ומגישה בערוץ "ביתנו". שטראוס הוא בעל חברה לשיווק גרילה, והם חברים טובים בשנתיים האחרונות. אז מה משך אותם לדבר על מיניות בפרהסיה, וכמה היה זה מביך, כשניים שלא באים מתחום המיניות – לשתף בחיים האישיים שלהם? 

ליה: "בהתחלה זה היה לי נורא מביך וגם לחלק מהמשפחה היה קשה, הם לא הבינו מה אני עושה. אמרו לי: 'למה שתעשי את זה לעצמך' ושזה יכול לפגוע לי בעבודה".

לא נעים. איך הרגשת?
"זה רק הוכיח עוד יותר כמה הדבר הזה הוא קריטי וטאבו. אני וארז חטפנו המון ביקורות כאלה ובתכלס היו לנו רק אחד את השני להגיד שזה מספיק חשוב".

כמאזינה, בפרק הראשון באמת שומעים שזה לא עובר לך חלק בגרון.
ליה: "לגמרי, הייתי חייבת לעשות שינוי ממש גדול. אם את לא מספיק אותנטית, אף אחד לא ירגיש מספיק בנוח לדבר איתך אחר כך. כשפתחנו את המיקרופון בפרק הראשון ישר אמרתי לארז 'תביא יין', כי הרגשתי שאני לא מסוגלת לדבר בפתיחות".

ארז שטראוס וליה ספילקין | צילום: טיקטוק
ארז שטראוס וליה ספילקין | צילום: טיקטוק

אז מה קרה בדרך? איך זה השתנה?
ארז: "רגע לפני שעלינו לאוויר ביקשנו מקרובינו לתת לנו ביקורת. אני כן יכול להגיד כששואלים אותי מה אני עושה בחיים ואני אומר שיש לי פודקאסט על סקס, אנשים בטוחים שאני מביא איזה פאנץ' – וכשאני אומר להם שאני לא צוחק – הם מתחילים לשאול".

ספילקין ושטראוס חשבו על הרעיון אחרי ששברו את הראש על מה הם יכולים לדבר בפודקאסט משלהם, אשר מבחינת נתונים, אגב, 12 אחוז מכלל המאזינים שלו מתחת לגיל 22, והקהל המרכזי הוא בין הגילאים 23-27. "זה נאמר כבדיחה", מספרת ליה, "אבל הבנו שבעצם זה לא מצחיק בכלל אלא חשוב. לבני נוער אין איפה ללמוד באמת. יש שיעור חינוך מיני בבית ספר אבל הוא לא מנוהל נכון ואת זה הבנו כששאלנו בני נוער רבים. אנחנו מדברים למשל על חרדות ביצוע של גברים, או על נשים שלא מסופקות מהגבר ולא יודעות איך לפתוח את זה". 

למה רציתם דווקא להגיע לקהל הצעיר יותר? יכולתם ללכת על מבוגרים שידעו לדבר נכון יותר עם הילדים על סקס.
ליה: "לשנינו יש קהילה של אנשים שעוקבים אחרינו במשך כמה שנים ברשתות החברתיות, ושמנו לב שיש ביניהם המון בני נוער. הקשבתי לכל הפודקאסטים שמצאתי על מיניות בחו"ל וגם בארץ – בארץ יש פודקאסט של נשים מדברות על מיניות מפן נשי, או אישה בת 60 שמדברת על פוליאמוריה אבל אין אנשים פשוטים, שמביאים מרואיינים, פותחים את הדברים בקלילות ושואלים את הכל שלא יהיה פוליטיקלי קורקט".

ליה מוסיפה: "פחדתי שאוציא פודקאסט על סקס ושהבוס שלי בעבודה יתן לי מבט. אבל ידענו שאם יהיה מחיר מבחינת תגובות, זה יהיה בגלל שזה נושא שנחשב טאבו, וזה מאוד פגיע, לחשוף מחשבות ש'אסור'. כשאת מגישה פודקאסט כזה את צריכה להיות בפתיחות מלאה. כן צריך להגיד שיש הבדל בין להיות פתוח, לבין להיות גרפי ובוטה כדי שזה ישיג מאזינים. אנשים מבינים שקרים מאוד מהר".

את מרגישה שרק מתוקף היותך אישה, התייחסת לזה אחרת?
ליה: "לגמרי, זה קשור. מבחינת ארז זה היה 'איזה מגניב', ומבחינתי 'איזה מביך'. זה יותר נבלע בגרון כשזה גבר מאשר אישה שתגיש פודקאסט על סקס. כן אגיד שבסוף גיליתי שהעובדה שאנחנו שניים ממגדר שונה גורמת לנו לאזן אחד את השני ויוצרת שיחות מעניינות. אין אף פודקאסט כזה שמגישים אותו גבר ואישה ביחד".

"אני לא אספר בפרלמנט הבירה עם חברים על זה שחוויתי סקס לא נעים. ועם זאת, מאז הפודקאסט מישהו ניגש אליי ואמר שהוא מכור לפורנו"

 

ארז, איך הייתה החוויה עבורך כגבר?
ארז: "כגברים, אנחנו מאוד פתוחים ללהאזין, לשמוע ולחקור, אבל בכל הנוגע בלשתף בעיות – נכנס האגו. אני לא אספר בפרלמנט הבירה עם חברים על זה שחוויתי סקס לא נעים או טוב. ועם זאת, אני כן יכול לספר שמאז שהפודקאסט יצא מישהו ניגש אליי ואמר שהוא מכור לפורנו, וזה היה מדהים שהוא מסוגל לגשת למישהו שהוא לא מכיר, ורק מתוקף זה ששמע אותי מדבר להיפתח אליי ככה, אז אנחנו הכי רואים שינוי".

איך באמת התגובות?
ארז: "התגובות מאז שהוצאנו את הפודקאסט מדהימות, כמעט חצי מהמאזינות הן נשים".

ליה: "זו הייתה המטרה שלנו, להיות אחים גדולים לאחרים. לי היה מישהו שסיפר שיש לו חרדת ביצוע וזה שדיברנו על כמה זה נפוץ – גרם לו להרגיש ממש בסדר. בחור אחר סיפר לי שבת הזוג שלו ממש סגורה מינית והם שמעו את הפודקאסט והיה להם שיח פתוח בעקבותיו. תגובות על זה שאנחנו תותחים זה נחמד, אבל המטרה הייתה להגיע לאנשים שצריכים נרמול, שאין להם עם מי להתייעץ. זה מדהים לראות איך פתאום אנחנו יושבים עם אנשים שאנחנו מכירים מלא שנים, משפחה, חברים, ופתאום רק מזה שאנחנו עושים פודקאסט על סקס, השיחות מתישהו מגיעות לנושא".

ארז שטראוס | צילום: שיר קלנר
ארז שטראוס | צילום: שיר קלנר

>> כבר הזרקת חומצה היאלורונית לשפתי הפות שלך?

400 קונדומים

הפודקאסט "מתחת לחגורה" עורר עניין בזמן כה קצר, בין היתר, בזכות שיטות השיווק המיוחדות שלו. ספילקין ושטראוס היו אמורים להגיע לכנס יוצרי תוכן של אחד מיוצרי התוכן הגדולים בעולם המכונה נאס דיילי, שהתרחש לפני כחודשיים ונכחו בו יוצרי תוכן בינלאומיים. כדי להביא את יוצר הכנס, נוסייר יאסין, להתייחס אליהם – השניים רכשו לא פחות מ-400 קונדומים, התפרצו לבמה במהלך הכנס והביאו לו קונדום. את הרכישה הפרועה שהרוקחים ברשת הפארם חשבו שהולכת לספק אותם ללילות לוהטים, הם צילמו והעלו לטיקטוק – והגיעו לכמעט חצי מיליון צפיות. בנוסף, כיכבו על שלט בטיימס סקוור וערכו אירוע השקה אקסלוסיבי עם 150 מוזמנים.

למה דווקא קונדומים, ומאיפה התעוזה?
ארז: "הרעיון עלה 24 שעות לפני הכנס עצמו. חשבנו איך לקחת נושא שמאוד מרתיע ולהפוך אותו לנורמלי ככל האפשר. והחיבור היה לזה שהסרטונים של נאס הם עד דקה, אז קנינו מלא קונדומים והדפסנו עליהם תמונה שלו וכתבנו שהחוויה איתנו, כך אנחנו מקווים, תימשך יותר מדקה".

איך הוא הגיב כשהתפרצת לבמה ונתת לו קונדום?
ארז: "הוא פרץ בצחוק ואמר שההורים שלו בקהל. מהרגע שעשיתי את זה אסופה של אנשים רצו לשמוע ולהבין, אף אחד לא ידע איך לאכול את זה וכשאתה לא יודע איך לאכול את זה אתה יודע שמדובר בשיווק טוב. רציתי שאנשים יתלהבו מזה ויהיו מעורבים רגשית וזה בדיוק מה שקרה. אחר כך נוסייר בא לדבר איתנו אישית, ואפילו הזמין אותנו לאפטר פארטי".

מאז שהוצאתם את הפודקאסט אתם מספרים שאנשים פורקים בפניכם את הבעיות שלהם בנושא. זה דבר אחד לדבר על זה, ודבר אחר לשמוע את הבעיות הכמוסות ביותר של אחרים. זה הלחיץ אתכם?
ליה: "יש משהו קשה בגילנו, כשאנחנו באים לא כיועצי מיניות אלא כאנשים 'רגילים' – לדעת מה להגיד כדי לפתור בעיה שהיא ממש קשה ומורכבת. אותי זה הפתיע כמה אנשים הרגישו בנוח וכמה מצאתי את עצמי יושבת וחושבת איך לענות בצורה הכי מקצועית".

ליה ספילקין | צילום: ביאנה קארו ויטקין
ליה ספילקין | צילום: ביאנה קארו ויטקין

"קנינו מלא קונדומים, הדפסנו עליהם תמונה של נאס דיילי וכתבנו שהחוויה איתנו, כך אנחנו מקווים – תימשך יותר מדקה"

 

ארז: "אנחנו בחרנו להתייחס לכל תחומי החיים שלנו כספר פתוח. אנחנו יוצרים תוכן, גם על הצלחות וגם על כשלונות. מה שהכי עוזר לי לקום בבוקר זה שאני אומר לעצמי שאשפיע על אנשים באמצעות יצירתיות. המחמאה הכי גדולה שאקבל זה שמישהו מספיק פתוח איתי. אני תמיד מסייג ואומר שאני לא מומחה, ומזהיר שכל עצה שאתן מבוססת נטו על הניסיון והמחשבות שלי. דווקא כשאני מגיע מהמקום הזה, אנשים נפתחים יותר".

הקשר של השניים עם האחים שלהם כתוצאה מהפודקאסט לדבריהם רק התחזק, ולא סתם. מבדיקתם, 12 אחוזים מכלל המאזינים שלהם הם מתחת לגיל 22: "אחותי הקטנה מאוד קרובה אליי", מספר ארז. "הסיבה לכך היא שכשאני הייתי בן 18 והיא בת 14 סיפרתי לה הכל. את כל הטעויות, הכשלונות והחרדות, בזוגיות ובכלל. וכשהגיע הגיל שהיא חיפשה כתף – היא באה אליי".

אני חייבת לשאול: כמה השקעה כספית כרוך בדבר הזה?
ארז: "רצינו לעשות את זה מבלי לשלם המון כסף על ממומן או שאנשים ישמעו, כדי להוכיח כמה הדבר הזה חשוב. זה היה ממש חלק מהאג'נדה שלנו לא להוציא יותר מדי. אז הוצאנו 6000 שקלים". 

השניים מבינים שלמרות המודרניצזיה והנאורות, בטח בתקופה האחרונה בה נדמה שאנחנו הולכים אחורה במגוון תחומים, יש להם עוד דרך לעשות עד שהפודקאסט יעבור חלק בגרון לכולם, אם בכלל. "בישראל 2023 הפודקאסט שלנו נחשב פרובוקטיבי. אנחנו מבינים שלא נביא את השינוי תוך זמן קצר, אבל השאיפה שלי היא ששנה מהיום – שיח על הנושא הזה זה הדבר הכי נורמלי שיש. גילינו שיש זוגות ומשפחות שמקשיבים לנו ברכב. הלוואי שכמה חברים יסעו ביחד ברכב, יקשיבו לנו, ולא תהיה אווירה מביכה".