מרק קובה סלק של פלאפל גבאי

מרק קובה סלק | צילום: אפיק גבאי
מרק קובה סלק | צילום: אפיק גבאי

קר בחוץ והחשק העז להשאר בבית הולך וגובר. לירן גבאי מפלאפל גבאי מגלה איך להכין מרק קובה סלק אמיתי במתכון שיעשה לכם חורף מפנק, חם וטעים

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים:

למרק

3 ליטר מים רותחים
4 סלקים
5 מקלות סלרי
1 בצל קצוץ
כף רסק עגבניות
1 כף מלח
4 כפות שמן לטיגון
1 כף סוכר
¼ צרור פטרוזיליה
¼ צרור נענע
2 לימונים סחוטים

לקובות:

½ קילו סולת
½ 1 כוס מים
½ כפית מלח

למילוי:

500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
½ כפית מלח
½ כפית בהרט
½ כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

הקובות:

1. מערבבים היטב סולת, מים ומלח, ומניחים את התערובת לנוח 15 דק'.

2. מערבבים את כל חומרי המילוי היטב בידיים משומנות מעט, פותחים את הבצק ליצירת כיס, ממלאים, וסוגרים היטב.

המרק:

1. מקלפים את הסלק וחותכים אותו לקוביות.

2. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל והסלרי עד להזהבת הבצל.

3. מוסיפים את הסלק ומערבבים כ-3 דקות על אש נמוכה.

4. מוסיפים את המים, התבלינים היבשים והלימון.

5. מוסיפים את הקובות בזהירות ומביאים לרתיחה.

6. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.

7. מוסיפים את הנענע והפטרוזיליה ומבשלים 5 דקות נוספות.

מרק קובה סלק | צילום: אפיק גבאי
מרק קובה סלק | צילום: אפיק גבאי

 

עוד מרקים של השף לירן גבאי שיפנקו אתכם יותר ממפזר-החום

מרק אפונה
מרק דנדוש עשיר בקטניות
מרק חרירה
מרק ירקות עם גריסים
מרק גונדי

מרקים שיעשו לנו חורף חם | צילום: אפיק גבאי
מרקים שיעשו לנו חורף חם | צילום: אפיק גבאי